x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zeci de morţi şi peste o sută de răniţi în apropierea unui templu din centrul Indiei

Zeci de morţi şi peste o sută de răniţi în apropierea unui templu din centrul Indiei

13 Oct 2013   •   14:24
Zeci de morţi şi peste o sută de răniţi în apropierea unui templu din centrul Indiei

Cel puţin 60 de persoane au murit şi alte peste o sută au fost rănite într-o busculadă în apropierea unui templu hindus din centrul Indiei, a declarat un responsabil al poliţiei, potrivit AFP.

"Avem confirmarea că circa 60 de persoane au murit, dar s-ar putea ajunge la o sută de persoane" decedate, a spus reprezentantul poliţiei, D. K. Arya, citat de AFP.

Alte peste 100 de persoane au fost rănite în această busculadă din vecinătatea unui templu din districtul Datia, în statul Madhya Pradesh.

Busculada a fost provocată de un zvon privind o posibilă prăbuşire a unui pod lovit de un tractor, a precizat acest responsabil al poliţiei locale.

"Ne temem că numeroase persoane au căzut în râu", a adăugat el.

Busculada s-a produs în contextul în care hinduşii sărbătoresc Navaratri, în onoarea zeiţei Durga, eveniment care atrage milioane de persoane în temple.

Busculade soldate cu morţi au loc regulat în timpul festivităţilor religioase în India. În februarie, 36 de persoane au murit în timpul unei celebrări pe malurile fluviului Gange, la Allahabad, în nord-estul ţării.

×
Subiecte în articol: templu hindus india morti raniti