x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zeci de oficiali americani, ţinte pe o listă al-Qaida!.

Zeci de oficiali americani, ţinte pe o listă al-Qaida!.

17 Iun 2011   •   06:47
Zeci de oficiali americani, ţinte pe o listă al-Qaida!.

Un site care are legaturi cu al-Qaida a postat o potentiala lista cu tinte, care include numele si fotografiile mai multor oficiali politici americani si lideri din domeniul comercial. Liderii retelei teroriste le-au cerut adeptilor sa-i atace pe americani in propriile lor case, relateaza NBC New York.

FBI a trimis un buletin de informatii catre agentiile responsabile cu aplicarea legii, avertizand ca aceasta noua amenintare, desi nu constituie un complot specific, este foarte detaliata. Buletinul precizeaza ca lista include lideri "din Guvern, industrie si media". FBI i-a notificat pe cei care sunt nominalizati, anunta NBC, citat de Mediafax.

Lista include companii de pe Wall Street, lideri politici, din cadrul institutelor de reflectie si contractanti care lureaza cu armata. Site-ul contine 40 de nume, dintre care 26 au fotografii atasate, si cere postarea adreselor de domiciliu. Un jihadist a cerut sa le fie trimise colete-capcana la adresele prezentate.

In opinia FBI, aceasta lista este cea mai detaliata amenintare postata pe Internet in legatura cu al-Qaida, dupa eliminarea lui Osama ben Laden.

Lista a fost discutata si pe un forum care are legaturi cu al-Qaida, existand temeri ca un individ ar putea incerca sa foloseasca informatiile pentru un complot.

Buletinul FBI precizeaza ca "nu se stie daca amenintarea va progresa dincolo de aceste forumuri de discutii", adaugand ca al-Qaida si sustinatorii sai sunt cunoscuti pentru amenintarile pe Internet fara rezultate.

×
Subiecte în articol: lista al-qaida amenintare americani