x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zeci de persoane au fost rănite în nordul insulei Mindanao, în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,8

Zeci de persoane au fost rănite în nordul insulei Mindanao, în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,8

13 Iul 2019   •   14:00
Zeci de persoane au fost rănite în nordul insulei Mindanao, în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,8

51 de persoane au fost rănite şi mai multe case, biserici şi alte clădiri au fost avariate în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,8 produs sâmbătă dimineaţă în nordul insulei Mindanao din Arhipelagul Filipinez, relatează AFP.

Potrivit Serviciului de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS), cutremurul s-a produs la ora locală 4:42 (20:42 GMT, vineri), la o adâncime de 11,8 kilometri.

Seismul a fost urmat de şapte replici de mai mică intensitate, potrivit biroului de seismologie din Filipine.

Iniţial, angajaţii serviciilor de intervenţii de urgenţă au anunţat că 25 de persoane din regiune au fost rănite.

Angajaţii poliţiei din oraşul Madrid din Mindanao, situat foarte aproape de epicentru, s-au ascuns sub birouri pentru a se proteja de cioburile şi obiectele de mobilier care au căzut în timpul seismului, a declarat pentru AFP şeful poliţiei locotenent Wilson Uanite. "Am văzut oameni ieşind în fugă din case. Mai mulţi locuitori au înregistrat pagube minore, cum ar fi pereţi crăpaţi", a declarat el.

Şi pereţii spitalului din Madrid s-au crăpat, iar pacienţii au fost evacuaţi, a adăugat Uanite.

Acoperişul unei parcări din Madrid s-a prăbuşit, iar în oraşele învecinate mai multe locuinţe, biserici catolice, un hotel, o sală de gimnastică, un pod şi o piaţă au fost avariate, se arată într-un raport al apărării civile din regiune.

În Cantilan, zidăria unei clădiri aflate în construcţie a căzut prin acoperişul unei case din apropiere provocând rănirea unei fetiţe şi a tătălui ei, în timp ce aceştia dormeau, a declarat pentru AFP ofiţerul de poliţie Johannes Tipon.

Filipinele sunt un arhipelag situat pe aşa-numitul Cerc de Foc al Pacificului, zona foarte activă din punct de vedere seismic şi vulcanic.AGERPRES

×