x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zeci de protestatari, reţinuţi de poliţie după violenţele din oraşul american Seattle

Zeci de protestatari, reţinuţi de poliţie după violenţele din oraşul american Seattle

31 Mai 2020   •   15:30
Zeci de protestatari, reţinuţi de poliţie după violenţele din oraşul american Seattle

Cel puţin 27 de persoane au fost reţinute în cursul protestelor desfăşurate în oraşul american Seattle, anunţă Poliţia metropolitană, citată de CNN.

Protestatarii reţinuţi sunt acuzaţi de atacuri, incendieri, distrugeri şi jafuri, a declarat Carmen Brest, şeful Poliţiei din Seattle.

"Prioritatea este protejarea vieţilor şi oprirea distrugerilor. Numeroşi agenţi de poliţie şi civili au fost răniţi", a precizat oficialul citat.

Şeful Poliţiei din Seattle a condamnat incidentul soldat cu moartea unui bărbat de culoare, dar a subliniat că protestele trebuie să se deruleze în mod paşnic.

Garda Naţională este pregătită să intervină în Seattle în caz de necesitate.

Moartea lui George Floyd a generat proteste de amploare în mai multe oraşe din Statele Unite. Guvernatorul statului Minnesota a mobilizat Garda Naţională în Minneapolis din cauza protestelor.

Un agent de poliţie, Derek Chauvin, a fost pus sub acuzare pentru crimă şi omor din culpă în cazul morţii lui George Floyd. Bărbatul de culoare a murit după ce a fost imobilizat brutal de agentul de poliţie. Suspectul de culoare le spusese poliţiştilor că nu putea respira din cauza manevrei de imobilizare. Alţi trei poliţişti ar putea fi inculpaţi în acest caz.

Mediafax

×