x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Mai mulți ruşi costumaţi sumar în Moş Crăciun au făcut baie în lacul Baikal, la -13 grade Celsius

VIDEO - Mai mulți ruşi costumaţi sumar în Moş Crăciun au făcut baie în lacul Baikal, la -13 grade Celsius

29 Dec 2016   •   23:10
VIDEO - Mai mulți ruşi costumaţi sumar în Moş Crăciun au făcut baie în lacul Baikal, la -13 grade Celsius

Mai mulţi locuitori din Siberia îmbrăcaţi sumar doar în costume de baie şi cu căciuli de Moş Crăciun au făcut jogging şi apoi s-au îmbăiat în apele reci ca gheaţa ale lacului Baikal. Prin această iniţiativă temerarii au dorit să încurajeze adoptarea unui stil de viaţă sănătos, informează Reuters. 

Zeci de alergători ruşi au înfruntat frigul îmbrăcaţi doar în costume de baie, cu căciuli de Moş Crăciun, eşarfe din beteală, bărbi albe false şi mănuşi roşii şi au parcurs în ritm vioi circa un kilometru, aceştia fiind salutaţi cu claxoane de şoferii care treceau cu maşinile pe lângă ei. 

Apoi, alergătorii au traversat o potecă înzăpezită către apele reci ca gheaţa ale lacului Baikal pentru a face o scurtă baie în apropiere de graniţa cu Mongolia unde temperaturile au scăzut miercuri până la minus 13 grade Celsius. 

Unul dintre participanţi, Andrei Tesakov, a declarat că s-a bucurat de aceste exerciţii fizice care l-au făcut să se simtă mai puternic. ''Simt că m-am umplut de putere când am plonjat în apa Baikalului'', a spus acesta, potrivit sursei citate. AGERPRES

×