x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zgomotele MISTERIOASE care au înspăimântat oamenii din mai multe zone ale lumii au o explicaţie. Ipoteza neaşteptată a experţilor (VIDEO)

Zgomotele MISTERIOASE care au înspăimântat oamenii din mai multe zone ale lumii au o explicaţie. Ipoteza neaşteptată a experţilor (VIDEO)

30 Oct 2013   •   13:11
Zgomotele MISTERIOASE care au înspăimântat oamenii din mai multe zone ale lumii au o explicaţie. Ipoteza neaşteptată a experţilor (VIDEO)

Sunetul ciudat, înregistrat în mai multe zone lume, are o explicaţie. Oamenii de ştiinţă susţin că zgomotul cu pricina, care pare să vină de nicăieri şi care seamănă cu un huruit, ar fi produs de o specie de peşte, care îşi cheamă astfel partenera. Este vorba de peştele Midshipman, scrie Huffington Post.

Scroll pentru video

Până la această explicaţie, experţii au avut alte teorii. Unele se refera la linii de inalta tensiune, iar altele vorbesc despre sisteme de comunicaţii ale submarinelor.

Numit popular Hum, acest zgomot a fost auzit din Marea Britanie pana in Australia si Statele Unite, scrie Huffington Post. In unele zone, sunetul este insuportabil, in altele apare si dispare ocazional, iar in anumite locuri a fost auzit prima data in urma cu foarte multi ani.

Dupa ce a fost auzit si in Southampton, oamenii de stiinta au venit cu o noua explicatie, neasteptata: zgomotul ar fi produs de o specie de peste, care isi cheama astfel partenera. Este vorba de pestele Midshipman.

Teoria nu este chiar noua, o ipoteza similara fiind avansata si de cercetatorii de la Universitatea din Washington, care au incercat sa explice astfel zgomotul inregistrat in Seattle. Specialiştii cred că sunetele scoase de acesti pesti sunt reflectate de cladiri si barci.



×