x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zi de doliu naţional în Kârgâzstan în urma accidentului aviatic

Zi de doliu naţional în Kârgâzstan în urma accidentului aviatic

17 Ian 2017   •   11:18
Zi de doliu naţional în Kârgâzstan în urma accidentului aviatic

Kârgâzstanul este marţi în doliu naţional, după prăbuşirea, în urmă cu o zi, a unui avion cargo al companiei turce ACT Airlines în apropiere de Bişkek, într-o zonă locuită, accident în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 38 de oameni, transmite AFP. 

Drapelele au fost coborâte în bernă pe clădirile publice, iar în toate moscheile a fost ţinută o rugăciune pentru victimele accidentului. 

Aeronava, un Boeing 747-400 care decolase din Hong Kong şi avea ca destinaţie finală oraşul Istanbul, urma să facă o escală la Bişkek pentru realimentare. Aparatul a ratat aterizarea, în condiţii de ceaţă densă, şi s-a prăbuşit peste câteva clădiri de locuit din satul Datcha-Suu, în apropierea aeroportului din Manas, la ora locală 07:40 (01:40 GMT). 

Luni, autorităţile au numărat 37 de morţi, majoritatea localnici, printre care şi şase copii. 

Marţi dimineaţă a fost găsit trupul celui de-al patrulea pilot, bilanţul victimelor ajungând la 38, a indicat prim-vicepremierul Muhametkali Abulgaziev. 'Nu este clar deocamdată câte persoane se mai află sub dărâmături', a declarat acesta, la locul accidentului, precizând că va continua căutarea altor eventuale victime. Treisprezece persoane rănite au fost spitalizate, a informat Ministerul Sănătăţii. 

Conform primelor concluzii, prăbuşirea a fost cauzată de o eroare de pilotaj, au declarat autorităţile kârgâze, dând asigurări că, în pofida ceţii, vizibilitatea permitea aterizarea pe aeroportul Manas de lângă Bişkek. 

În acelaşi timp, Ministerul de Interne a dat asigurări că la locul accidentului nu a fost găsită 'nicio urmă de explozibili'. 

Experţi internaţionali şi reprezentanţi ai companiei ACT Airlines sunt aşteptaţi marţi la Bişkek pentru a lua parte la anchetă, au mai informat autorităţile kârgâze, citează Agerpres.

×
Subiecte în articol: accident aviatic avion prabusit