x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ziarist rus, ucis la Kiev

Ziarist rus, ucis la Kiev

30 Mai 2018   •   07:15
Ziarist rus, ucis la Kiev

Ziaristul rus Arkadi Babcenko a fost împuşcat marţi la Kiev şi a murit în ambulanţă, in drum spre spital, a anunţat poliţia ucraineană.

 

Potrivit relatarilor, o femeie a sunat la salvare şi a anunţat că şi-a găsit soţul acasă într-o baltă de sânge. Poliţia suspectează o crimă motivată de activitatea profesională a celui ucis.

Babcenko, un corespondent de război binecunoscut în Rusia, se refugiase în Ucraina de teamă că ar putea fi asasinat. In varsta 41 de ani, jurnalistul a luptat in războiul din Cecenia, a criticat bombardamentele rusilor asupra oraşului sirian Alep şi considera că Moscova Rusia se face vinovată de agresiune împotriva Ucrainei.

"Prima şi cea mai probabilă versiune este activitatea sa profesională", a declarat despre anchetă Andrei Krîşenko, şeful poliţiei din Kiev. El a precizat că soţia lui Babcenko este în stare de şoc şi anchetatorii nu pot discuta cu ea. Într-o conferinţă de presă televizată, poliţia a prezentat şi portretul-robot al unui suspect - un bărbat în vârstă de 40-45 de ani, cu barbă căruntă, purtând o şapcă.

Acum doi ani, tot la Kiev, a fost ucis de explozia unui autoturism un jurnalist din Belarus, Pavel Şeremet, de asemenea cunoscut pentru criticile la adresa propriei ţări. Marţi, ministerul rus de externe a declarat că ziariştii sunt ucişi în Ucraina fără ca vinovaţii să fie pedepsiţi. AGERPRES

×