x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania aniversează 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului

Germania aniversează 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului

de Alina-Elena Vasiliu    |    18 Iul 2014   •   20:59
Germania aniversează 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului
Sursa foto: Germania aniversează 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului

Berlinul se pregăteşte să aniverseze douăzeci şi cinci de ani de la căderea Zidului Berlinului. Evenimentul va fi marcat în weekendul 7-9 noiembrie, prin manifestaţii de amploare, scrie AFP.

O instalaţie va lumina centrul oraşului, pe o lungime de 15 kilometri, exact pe spaţiul în care, cândva, se afla amplasat Zidul Berlinului. În plus, opt mii de baloane de mari dimensiuni vor delimita spaţiul unde era ridicat zidul care separa Vestul de Estul Berlinului. Conform programului gândit de organizatori, baloanele vor fi ridicate la cer, în seara de 9 noiembrie, pentru a marca deschiderea frontierelor între cele două părţi ale Germaniei.

Mai multe panouri amplasate în centrul oraşului vor ilustra povestea oamenilor care au participat la dărâmarea Zidului Berlinului şi care au trecut prin numeroase pericole, pentru a protesta împotriva dictaturii care guverna, la acea vreme, Germania.

Organizatorii spun că se aşteaptă la valuri imense de vizitatori, pentru că, spun ei, oamenii sunt interesaţi să vadă ei înşişi cum Berlinul şi locuitorii lui au profitat de şansa istorică pe care au avut-o, în urmă cu un sfert de secol.

 

×