x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ziua şi arestările în manifestările anti-Mondial din Brazilia

Ziua şi arestările în manifestările anti-Mondial din Brazilia

17 Iun 2014   •   09:33
Ziua şi arestările în manifestările anti-Mondial din Brazilia

Poliţia braziliană a arestat luni 11 persoane şi a tras cu gloanţe de cauciuc pentru a dispersa o manifestaţie împotriva Campionatului Mondial de fotbal, care a avut loc la Curitiba, în sud-estul ţării, în marja meciului Iran - Nigeria (0-0), conform presei locale citate de AFP.

Aproximativ 200 de manifestanţi s-au adunat în centrul oraşului şi au început să mărşăluiască spre Arena da Baixada, însă au fost blocaţi de poliţie, conform site-ului de informaţii G1.

Protestatarii, printre care se aflau şi mai mulţi tineri anarhişti mascaţi, au perturbat apoi circulaţia pe mai multe străzi şi au dat foc la pubele de gunoi, după care s-au împrăştiat treptat.

Puţin mai târziu, un mic grup de manifestanţi radicali a revenit în centru, unde a deteriorat vitrinele mai multor bănci, fiind ulterior dispersaţi cu gloanţe de cauciuc de către poliţie.

La Natal, în nord, unde Ghana a jucat cu SUA (1-2), circa 300 de militanţi împotriva Cupei Mondiale au manifestat de asemenea în centrul oraşului, blocând o arteră de circulaţie, însă s-au împrăştiat fără incidente, potrivit site-ului G1.

Brazilia este afectată de un an, de la Cupa Confederaţiilor, de o mişcare socială istorică împotriva sumelor cheltuite pentru organizarea Campionatului Mondial.

Protestele şi-au mai pierdut de atunci din intensitate, dar s-au radicalizat în special sub acţiunea anarhiştilor din grupul Black Bloc. De la începutul Campionatului Mondial, au avut loc manifestaţii în toate oraşele unde se desfăşoară meciuri, dar acestea nu au adunat în medie decât aproximativ 200 de persoane.

×
Subiecte în articol: CM brazilia