x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zlatan Ibrahimovic, unul dintre miliardarii cei mai “săraci” ai Suediei

Zlatan Ibrahimovic, unul dintre miliardarii cei mai “săraci” ai Suediei

de Istvan Deak    |    28 Dec 2014   •   20:30
Zlatan Ibrahimovic, unul dintre miliardarii cei mai “săraci” ai Suediei

Zlatan Ibrahimovic pare că n-ar avea buzunarele atât de adânci pe cât ne-am imagina. În 2014, atacantul de la Paris Saint Germain şi-a făcut intrarea în clasamentul celor mai mari averi din ţara sa, Suedia. Numai că este departe de primele locuri, scrie metronews.fr.
Zlatan are un salariu care-i face invidioşi pe confraţii săi europeni. Numai că în ţara sa, în cadrul clubului miliardarilor suedezi, Ibra este un “pitic”.

Atacantul PSG, cu o avere estimată la 1 miliard de coroane suedeze (circa 100 de milioane de euro) şi-a făcut intrarea pentru prima oară în acest clasament întocmit de săptămânalul economic Veckans Affarer. El figurează pe locul 142, foarte departe de creatorul Sportify, Daniel Ek (418 milioane de euro) sau de Niklas Zennstrom, şeful Skype (1,04 miliarde de euro)....şi la ani-lumină de Ingvar Kamprad, marele patron al Ikea (57,7 miliarde de euro).

Ibra şi-a exprimat nemulţumirea că este pe locul doi în clasamentul celor mai buni sportivi suedezi din istorie, după fostul jucător de tenis Bjorn Borg, în ancheta realizată de ziarul Dagens Nyheter. “Să termini al doilea e ca şi cum ai fi ultimul”, a reacţionat Ibrahimovic prin intermediul unui purtător de cuvânt, Mika Lepisto. Atacantul a spus că ar fi trebuit să ocupe singur primele cinci locuri ale clasamentului. Ibrahimovic a recunoscut totuşi că Borg este “o legendă vie”. Fostul tenisman a câştigat 11 turnee de Mare Şlem şi a fost numărul unu mondial timp 109 săptămâni, între 1979 şi 1981.

×