x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zoltan Koszegi, parlamentar ungar: "Chestiunea revizuirii graniţelor ar putea fi ridicată oficial în decurs de opt ani"

Zoltan Koszegi, parlamentar ungar: "Chestiunea revizuirii graniţelor ar putea fi ridicată oficial în decurs de opt ani"

15 Aug 2012   •   19:46
Zoltan Koszegi, parlamentar ungar: "Chestiunea revizuirii graniţelor ar putea fi ridicată oficial în decurs de opt ani"

Parlamentarul maghiar Zoltan Koszegi, membru al partidului FIDESZ, aflat la guvernare la Budapesta, a declarat ca Ungaria ar putea cere oficial revizuirea granitelor in opt ani.

Prezent la actiunile desfasurate in cadrul Taberei Tineretului Maghiar de la Borzont, judetul Harghita, Zoltan Koszegi a declarat celor prezenti ca."Daca FIDESZ se intareste, si daca Ungaria devine mai puternica din punct de vedere economic, dar si din alte puncte de vedere, chestiunea revizuirii granitelor ar putea fi ridicata oficial in decurs de opt ani".

In cadrul aceluiasi eveniment, Zoltan Balczo, vicepresedintele Parlamentului Ungariei si membru al Jobbik, a declarat ca o revizuire a Tratatului de la Trianon nu este posibila in contextul politic global actual

Consensul celor doi politicieni maghiari s-a realizat in momentul in care a fost atins subiectul autonomiei Tinutului Secuiesc, pe care cei doi il considera inevitabil.

Zoltán Koszegi a mentionat ca, in vederea sprijinirii autonomiei a fost infiintata Comisia autonomiei si ca Parlamentul ungar si-a stabilit un scop din realizarea autonomiei Tinutului Secuiesc, dar ca pentru indreplinirea acestui obiectiv este necesar sprijinul Europei.

"Daca in patru- cinci ani nu vom reusi sa obtinem autonomia Tinutului Secuiesc insemna ca nu suntem capabili. Exemplul cel mai bun este autonomia Tirolului de Sud si acest lucru trebuie sa aducem in fata Europei", a spus Koszegi Zoltan.

"Obligatia de a realiza autonomia este a noastra. Slava e a lui Dumnezeu, dar rezultatele vor fi tot ale noastre. Doresc o tara comuna, frumoasa, in Bazinul Carpatic", a mai spus Koszegi.

Purtatorul de cuvint al FIDESZ, Gabriella Selmeczi, a declarat pentru cotidianul Nepszabadsag ca toate declaratiile lui Zoltan Koszegi sunt facute in nume personal si ca acesta nu a reprezentat pozitia partidului condus de premierul Viktor Orban.

×