x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie 7 persoane care vindeau droguri şi etnobotanice în şcoli din Găeşti, arestate preventiv

7 persoane care vindeau droguri şi etnobotanice în şcoli din Găeşti, arestate preventiv

15 Iun 2016   •   16:06
7 persoane care vindeau droguri şi etnobotanice în şcoli din Găeşti, arestate preventiv

Judecătorii de la Tribunalul Dâmboviţa au dispus arestarea pentru 30 de zile a şapte persoane acuzate că vindeau droguri şi substanţe cu efect psihoactiv (etnobotanice) în şcoli din oraşul Găeşti şi comunele limitrofe.

Victor Alexandru Arsu, Andrei Bogdan Barbu, Dacian Radu, Gabriel Văduva, Vlad Ionuţ Sviderschi, Marius Alexandru Nicolae şi Costin Bogdan Tudorache sunt acuzaţi de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Dâmboviţa de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe cu efect psihoactiv.

Procurorii susţin că, în perioada noiembrie 2015 - iunie 2016, inculpaţii au procurat din Bucureşti şi Piteşti diverse cantităţi de canabis şi substanţe cu efect psihoactiv, pe care le-au comercializat unor tineri consumatori de astfel de produse de pe raza oraşului Găeşti şi a comunelor limitrofe.

În majoritatea cazurilor, consumatorii proveneau din rândul elevilor de liceu, fiind aprovizionaţi de către traficanţi la un interval de două - trei zile.

Potrivit DIICOT, consumul de droguri a devenit un fenomen de masă în respectivele unităţi şcolare, având efecte negative asupra stării de sănătate a multora dintre elevi, probatoriul administrat în cauză evidenţiind şi împrejurarea că unul dintre aceştia a intrat în comă, urmare a consumului unor astfel de substanţe. AGERPRES

×
Subiecte în articol: etnobotanice in scoli