x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Adina Florea şi Mihaiela Iorga Moraru, primele locuri la concursul pentru Secţia de investigare a magistraţilor

Adina Florea şi Mihaiela Iorga Moraru, primele locuri la concursul pentru Secţia de investigare a magistraţilor

14 Feb 2019   •   15:15
Adina Florea şi Mihaiela Iorga Moraru, primele locuri la concursul pentru Secţia de investigare a magistraţilor

Procurorul Adina Florea a ocupat primul loc la concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru ocuparea unor posturi de procurori cu funcţii de execuţie în cadrul Secţiei de investigare a magistraţilor.

Potrivit datelor afişate de CSM, Adina Florea a luat notă maximă la interviu.

Locul doi la concurs a fost ocupat de Mihaiela Iorga Moraru.

CSM a mai admis alţi trei procurori la Secţia de investigare a magistraţilor: Sorin Eugen Iaşinovschi, Zaragina Puiu şi Nicolae Marin.

Adina Florea a fost propusă de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la şefia DNA, însă nominalizarea a fost respinsă de preşedintele Klaus Iohannis.

În prezent, ea se ocupă de ancheta în dosarul în care fosta şefă a DNA Laura Kovesi are calitatea de suspect pentru abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

De asemenea, Adina Florea conduce ancheta în care sunt cercetaţi fostul procuror Mircea Negulescu şi fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea.

Mihaiela Iorga Moraru a activat la DNA şi a avut un conflict cu Laura Kovesi. Ea a fost suspendată din funcţie de CSM, în februarie 2018, după ce a fost trimisă în judecată într-un dosar în care era acuzată de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual. Acuzaţiile se refereau la ajutorul pe care Mihaiela Iorga Moraru i l-ar fi dat omului de afaceri Florian Walter în momentul în care acesta era urmărit internaţional.

Ulterior, pe 18 iunie 2018, Instanţa supremă a declarat nul rechizitoriul prin care Mihaiela Iorga Moraru a fost trimisă în judecată, iar CSM a anulat suspendarea acesteia din funcţie.

Mihaiela Moraru Iorga a acţionat-o în judecată pe Laura Codruţa Kovesi, căreia îi cere despăgubiri de 10.000 de euro pentru perioada de după revocarea din DNA. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Adina Florea Mihaiela Iorga Moraru