x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Adrian Năstase despre reportajul Sky News: Nu cred că povestea asta este gratuită

Adrian Năstase despre reportajul Sky News: Nu cred că povestea asta este gratuită

11 Aug 2016   •   23:26
Adrian Năstase despre reportajul Sky News: Nu cred că povestea asta este gratuită

Reportajul Sky News nu este o poveste gratuită, fiind vorba de credibilitatea României într-un context mai general al unor decizii eventuale referitoare la Spaţiul Schengen, a afirmat joi fostul premier Adrian Năstase.

"Eu cred că trebuie să înţelegem miza acestei chestiuni. După părerea mea, este vorba de credibilitatea României într-un context general al unor decizii eventuale referitoare la Spaţiul Schengen. Eu nu cred că povestea asta este gratuită, un amuzament al unui personaj oarecare. Din experienţa mea, am văzut că astfel de întâmplări au apărut în diferite momente. Exemplu - embargoul privind armele în ceea ce priveşte conflictul din Iugoslavia din 1991-1992 şi acuzaţiile la adresa României care erau îndreptate dinspre presa de la Budapesta că noi am fi încălcat embargoul de arme", a declarat Năstase la Romania TV.

Întrebat dacă, în opinia sa, ar fi vorba despre o conspiraţie, fostul premier a arătat că "este vorba de anumite interese la un nivel mai ridicat decât cel al redactorilor, reporterilor de la Sky News" şi totodată despre "o atacare a credibilităţii pentru anumite scopuri". "Cred că miza e mai importantă, va trebui să o descoperim. Problema este că în spatele domnului Ramsay s-a aşezat totuşi conducerea canalului de televiziune, iar în spatele acestui canal de televiziune eu bănuiesc totuşi anumite interese", a completat el.

Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, miercuri, că au fost identificate armele şi persoanele mascate care apar în reportajul Sky News şi că în acest caz se confirmă un "scenariu", despre care crede că a fost pus la cale de jurnaliştii britanici.

Procurorii iau în calcul să extindă acuzaţiile şi pentru jurnaliştii britanici de la Sky News care au realizat reportajul privind traficul de arme din România, au declarat, joi, pentru AGERPRES, surse judiciare. De asemenea, procurorii vor merge pe o nouă acuzaţie, respectiv infracţiuni contra securităţii naţionale prin comunicarea de informaţii false, prevăzută la art. 404 din Codul penal.

Procurorii DIICOT au reţinut joi seara două persoane care apare în reportajul realizat de televiziunea britanică Sky News despre un presupus trafic cu arme. Este vorba de Levente Pantics şi Atilla Szaba Pantics. www.agerpres.ro

×