x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Adrian Ţuţuianu: Comisia SRI are în analiză o sesizare din partea lui Paltin Sturdza

Adrian Ţuţuianu: Comisia SRI are în analiză o sesizare din partea lui Paltin Sturdza

19 Apr 2017   •   15:57
Adrian Ţuţuianu: Comisia SRI are în analiză o sesizare din partea lui Paltin Sturdza

Comisia de control al activităţii SRI analizează o sesizare din partea lui Paltin Sturdza în legătură cu alterarea unor înregistrări într-un dosar care are o hotărâre pronunţată de ÎCCJ, a declarat, miercuri, preşedintele comisiei, Adrian Ţuţuianu. 

"Avem o situaţie care este în analiză, o sesizare a domnului Paltin Sturdza, care are la bază acum ceva mai mult decât o opinie personală a dânsului, o hotărâre pronunţată de ÎCCJ", a afirmat Ţuţuianu. 

El a precizat că sesizarea se referă la transcriptul interceptărilor care nu corespundeau cu banda audio. 

"Suntem în analiză pe subiectul ăsta, dar trebuie să observaţi că decizia ÎCCJ obligă procurorul să facă anumite lucruri şi procurorul trebuie să verifice cine şi în ce condiţii a alterat respectivele înregistrări", a arătat Ţuţuianu. 

Potrivit acestuia, Comisia SRI poate să facă un raport şi să îl înainteze organelor de cercetare penală, însă "nu poate să îndrepte nişte lucruri". 

Adrian Ţuţuianu a mai spus că, în patru luni de activitate, Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI a soluţionat 55 de petiţii, din cele 65 înregistrate. 

"În 4 luni de activitate - 3 luni şi jumătate - am avut 65 de petiţii înregistrate la Comisia de control parlamentar. Am soluţionat până astăzi 55, celelalte sunt în analiză. Aşteptăm puncte de vedere de la SRI sau completarea documentelor depuse. Sunt petiţii de mai multe tipuri. În general, petiţiile privesc fie lucruri care s-au întâmplat sau privesc cauze în care sunt condamnări definitive în instanţă şi ca urmare nu prea avem multe lucruri de făcut, sunt şi petiţii care privesc activitatea altor instituţii ale statului, dar şi petiţii al căror conţinut este greu de înţeles, sunt oameni care nu prea ştiu de ce s-au adresat Comisiei de control parlamentar", a explicat Ţuţuianu. 

El a susţinut că sunt mulţi petenţi care încearcă să găsească motivaţie pentru revizuirea dosarelor lor. "Sunt foarte mulţi petenţi care încearcă să-şi găsească motivaţie pentru cereri de revizuire, contestaţii în anulare, căi extraordinare de atac împotriva unor hotărâri definitive. Ori eu nu vreau ca comisia să marşeze la astfel de activităţi că nu-i corect", a adăugat Ţuţuianu. 

Gheorghe Paltin Sturdza este judecat într-un dosar privind retrocedări ilegale de pădure.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: tutuianu SRI comisie sesizare Paltin Sturdza