x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Adriean Videanu, la DNA Ploiești

Adriean Videanu, la DNA Ploiești

03 Noi 2016   •   10:09
Adriean Videanu, la DNA Ploiești

Adrian Videanu a sosit la sediul DNA din Ploiești unde va fi audiat de procurori în calitate de martor în dosarul lui Vasile Blaga.

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, s-a prezentat joi dimineaţă la sediul DNA Ploieşti, el fiind citat în calitate de martor în dosarul în care Vasile Blaga este urmărit penal pentru fapte de corupţie. 

Videanu a spus, răspunzând unor întrebări, că a venit în calitate de martor, refuzând să facă alte comentarii. 

"Ce voi declara, declar în faţa domnilor procurori", a spus Adriean Videanu. 

În urmă cu aproximativ o oră, la sediul DNA Ploieşti a ajuns şi alt fost ministru al Economiei, Ion Ariton, acesta fiind citat tot în calitate de martor în acelaşi dosar. 

Procurorii susţin că, în 2009, în cadrul formaţiunii politice aflate la guvernare, a existat o înţelegere vădită între persoane cu funcţii de conducere - secretarul general Vasile Blaga şi vicepreşedintele Gheorghe Ştefan - în sensul obţinerii de bani pentru partid. 

"Potrivit înţelegerii, acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniştrilor desemnaţi politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naţionale şi instituţiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziţie publică unor firme dispuse să "cotizeze" pentru formaţiunea politică din care cei doi făceau parte. În acest sens, suspectul Ştefan şi-a folosit în mod direct influenţa deţinută în mediul politic şi a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort să numească la conducerea unei companii naţionale din domeniul energiei o anumită persoană", precizează DNA într-un comunicat. 

Blaga este acuzat de primirea în mod repetat, în perioada 2011 - 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum şi de la Gheorghe Ştefan a sumei de 500.000 euro, despre a căror provenienţă avea cunoştinţă, spun anchetatorii. 

Procurorii au constatat că respectiva persoană fusese agreată de Gheorghe Ştefan şi Vasile Blaga şi a fost dispusă să contribuie - indirect - la finanţarea partidului cu sume de bani, prin atribuirea preferenţială a unor contracte de achiziţie publică unor diverse societăţi indicate AGERPRES

×
Subiecte în articol: Adriean videanu