x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie ALERTĂ - Emil Boc a ajuns la DNA

ALERTĂ - Emil Boc a ajuns la DNA

16 Mar 2016   •   11:54
ALERTĂ - Emil Boc a ajuns la DNA
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Fostul premier Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a venit la DNA, miercuri, fiind citat în calitate de martor într-un dosar privind despăgubiri ilegale acordate de ANRP.

Emil Boc a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 11.45, fostul premier declarând că a fost chemat de procurori să dea o declaraţie de martor într-un dosar, fără a preciza despre ce cauză este vorba.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro, că Emil Boc a fost citat într-un dosar privind despăgubiri ilegale acordate de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

Săptămâna trecută a fost audiat la DNA şi fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu, el declarând că a dat o declaraţie de martor în legătură cu procedura urmată la desemnarea unui reprezentant al Ministerului Justiţiei într-un grup de lucru interministerial. 

Potrivit unor surse judiciare, procurorii l-au întrebat pe Predoiu despre modul în care a fost numită Alina Bica în Comisia pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP.

DNA a instrumentat în total cinci dosare care au vizat despăgubirile ilegale şi supraevaluate de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. Trei dintre aceste dosare sunt deja trimise în judecată, iar în alte două încă se fac cercetări.

Într-unul dintre dosare de la DNA este vizată despăgubirea ilegală primită de omul de afaceri Mihai Rotaru, acţionar la CS Universitatea Craiova, pentru un teren supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei. Mihai Rotaru i-ar fi cerut deputatul PNL Ioan Oltean să intervină la fostul preşedinte ANRP Crinuţa Dumitrean pentru a primi despăgubirea şi i-ar fi dat în schimb 600.000 de euro, printr-un intermediar. Mita ar fi fost dată într-o biserică din Chitila, în 2010. 

La momentul aprobării despăgubirii lui Mihai Rotaru, în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP erau Crinuţa Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru, Marko Attila şi Cătălin Teodorescu.

Alte trei dosare privind despăgubiri care ar fi fost acordate ilegat de ANRP au fost instrumentate de procurorii DNA şi sunt deja trimise în judecată.  

Sursa: news.ro

×
Subiecte în articol: anrp dosar anrp