x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alexander Adamescu, eliberat pe cauţiune

Alexander Adamescu, eliberat pe cauţiune

15 Iun 2016   •   13:20
Alexander Adamescu, eliberat pe cauţiune

Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost eliberat pe cauţiune de un judecător din Westminster Magistrates Court, au declarat surse din Poliţie.

În urma audierii, judecătorul a decis să îl elibereze pe cauţiune în următoarele condiţii: trebuie să poarte în permanenţă un dispozitiv de localizare montat pe picior, trebuie să plătească o garanţie financiară şi trebuie să se prezinte de trei ori pe săptămână la o secţie de poliţie din Londra.

De asemenea, conform surselor citate, lui Alexander Adamescu i-a fost reţinut paşaportul, precum şi paşapoartele membrilor săi de familie.

Următorul termen în instanţă ("next case management hearing") este fixat pentru data de 20 septembrie.

În luna martie, procurorii DNA au înaintat Tribunalului Bucureşti propunerea de arestare în lipsă a omului de afaceri Bogdan Alexander Adamescu, acuzat de două infracţiuni de dare de mită.

Potrivit DNA, în cursul lunilor iunie şi decembrie 2013, Bogdan Alexander Adamescu, împreună cu tatăl său, a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 23.000 lei, magistraţilor Stanciu Ion şi Rovenţa Elena, judecători la Tribunalul Bucureşti - Secţia a VII-a Civilă, pentru ca în schimb aceştia să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era Dan Adamescu.

"Până în prezent, procurorii anticorupţie au făcut numeroase demersuri pentru a asigura prezenţa inculpatului în faţa organelor judiciare, însă acesta a urmărit tergiversarea cercetărilor faţă de el şi în final sustragerea de la urmărirea penală. (...) La data de 25 martie 2016, procurorii au înaintat Tribunalului Bucureşti referatul cu propunere de arestare preventivă în lipsă a inculpatului Adamescu Bogdan Alexander, pe o perioadă de 30 zile, de la data punerii în executarea a mandatului de arestare preventivă", informa DNA.

Potrivit sursei citate, respectivul dosar s-a constituit ca urmare a disjungerii dintr-o cauză penală în care au fost trimişi în judecată patru judecători de la Tribunalul Bucureşti - Secţia a VII-a Civilă, în legătură cu pretinderea şi primirea unor sume de bani şi bunuri în schimbul favorizării unor interese de afaceri. AGERPRES

×