x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Alina Bica: „Am formulat plângere împotriva doamnei Kovesi și împotriva domnului Popovici pentru represiune nedreaptă și cercetare abuzivă"

Alina Bica: „Am formulat plângere împotriva doamnei Kovesi și împotriva domnului Popovici pentru represiune nedreaptă și cercetare abuzivă"

20 Feb 2019   •   22:03
Alina Bica: „Am formulat plângere împotriva doamnei Kovesi și împotriva domnului Popovici pentru represiune nedreaptă și cercetare abuzivă"
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Fostul procuror-șef al DIICOT Alina Bica face o plângere penală, iar în aceasta se găsesc o serie întreagă de lucruri în ceea ce o privește pe Laura Codruța Kovesi și pe unul de șefii de secție, Gheorghe Popovici.

Această plângere penală aduce în centrul atenției o chestiune extrem de gravă. Alina Bica vorbește despre faptul că în 2012 ca procuror la anchetat pe fratele Laurei Codruța Kovesi pentru fapte de coruție.

În condițiile în care îi anchetează fratele, Kovesi o ridică din trafic și restul este cunoscut deja. Fosta șefă a DNA îi face mai multe dosare.

Alina Bica a declarat, miercuri, în exclusivitate, la "Sinteza zilei" la Antena 3, că îi face plângere penală lui Kovesi și că va cere și sechestru pe bunurile fostei șefe DNA.

"Am acceptat să intervin în această seară pentru a sublinia că această plângere penală nu are legătură cu procesul de selecție în care doamna Kovesi se află în raport cu Parlamentul European.

Prima dată această pângere a fost formulată în luna iunie 2018. Prin urmare, la vremea respectivă doamna Kovesi nu anuntase nicio intenție cu privire la o eventuală candidatură, nu se purtau discuții legate de calități pe care domnia sa le-ar fi avut în anumite dosare.

Eu am formulat aceată plângere la vremea respectivă deoarece în dosarul penal cu pricina am fost arestată nelegal 80 de zile. La finalul procesului am fost declarată nevinovată, am formulat plângere împotriva doamnei Kovesi și împotriva domnului Popovici pentru represiune nedreaptă și cercetare abuzivă", a apus Alina Bica.

×
Subiecte în articol: Alina Bica laura codruta kovesi