x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Anchete extinse la Iași, Ilfov și București după ce 10 oameni care au băut spirt au murit

Anchete extinse la Iași, Ilfov și București după ce 10 oameni care au băut spirt au murit

03 Mai 2020   •   14:52
Anchete extinse la Iași, Ilfov și București după ce 10 oameni care au băut spirt au murit
Sursa foto: Foto: observator.tv

Zece persoane din mai multe localități din județul Iași au murit după ce au băut spirt. Procurorii Parchetului Tribunalului Iași au deschis anchete după ce s-a dovedit că alcoolul etilic a fost înlocuit cu cel metilic, percheziții fiind făcute, duminică, în Iași, Ilfov și București.

Procurorii Parchetului de lângă Tribunalul Iași, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași, au făcut, duminică, patru percheziții domiciliare și la sediile unor firme din Capitală și din județul Ilfov.

Oamenii legii fac cercetări pentru ucidere din culpă în forma agravată, înșelăciune și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

Practic, în luna aprilie firma din Bucureşti, profitând de starea de urgenţă, a oferit şi livrat reprezentanţilor unei societăţi comerciale din Iaşi mai multe baxuri conţinând pet-uri a câte 500 ml, pe care erau aplicate etichete inscripţionate „Alcool sanitar”.

Acest lucru ar fi dus în eroare reprezentanţii firmei, care au crezut că produsul achiziţionat ar fi alcool sanitar, în condiţiile în care analizele toxicologice efectuate au scos la iveală prezența alcoolului metilic în cantităţi mari, folosit pentru a obține profit.

„Reprezentanţii societăţii din Iaşi au distribuit produsele achiziţionate mai multor agenţi economici de pe raza judeţului Iaşi. În urma folosirii/ingestiei acestui produs, mai multe persoane au decedat. Astfel, în perioada 15 aprilie - 24 aprilie, pe raza județului Iași au fost înregistrate 10 decese care au fost cauzate de intoxicația cu alcool metilic”, se arată într-un comunicat transmis duminică de procurorii ieșeni.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: spirt ancheta iasi