x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Angajaţii de la Centrul de Transfuzie Sanguină Craiova acuzaţi de luare de mită, arestaţi preventiv

Angajaţii de la Centrul de Transfuzie Sanguină Craiova acuzaţi de luare de mită, arestaţi preventiv

16 Mar 2017   •   22:20
Angajaţii de la Centrul de Transfuzie Sanguină Craiova acuzaţi de luare de mită, arestaţi preventiv
Sursa foto: jinga80/Getty Images/iStockphoto

Tribunalul Dolj a emis, joi seară, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru cei doi angajaţi ai Centrului de Transfuzie Sanguină Craiova care în urmă cu o zi au fost reţinuţi sub acuzaţia de luare de mită în schimbul furnizării de sânge unor pacienţi care urmau să fie operaţi.

Cosmin Magaon, asistent medical la Centrul de Transfuzie Sanguină Craiova, şi Mihaela Oprişan, registrator la aceeaşi unitate, au fost reţinuţi în urma organizării unui flagrant de către DGA iar instanţa a decis arestarea preventivă a acestora până pe 14 aprilie.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Dolj, judecătorul Denis Ghervase, a declarat pentru AGERPRES că decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată.

Miercuri, ofiţerii DGA l-au prins în flagrant pe asistentul medical din cadrul Centrului de Transfuzii din Craiova în timp ce primea suma de 200 lei de la un investigator sub acoperire pentru a furniza două unităţi de sânge pentru un pacient în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale.

Potrivit unui comunicat al DGA, în cursul lunii martie 2017, asistentul medical, în colaborare cu registratoarea, pe fondul lipsei de sânge necesar intervenţiilor chirurgicale, a primit în repetate rânduri, de la investigatori sub acoperire ai DGA, diferite sume de bani pentru a facilita obţinerea respectivelor unităţi de sânge.

La sediul centrului medical a fost efectuată o percheziţie în urma căreia au fost ridicate mai multe înscrisuri ce au legătură cu cauza.www.agerpres.ro

×