x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Angajaţii RAR, în atenţia ofiţerilor DGA

Angajaţii RAR, în atenţia ofiţerilor DGA

de George Hălărescu    |    29 Dec 2017   •   09:35
Angajaţii RAR, în atenţia ofiţerilor DGA
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Ofiţerii DGA au efectuat, ieri, 68 de percheziţii la domiciliul unor persoane şi la sediul unor instituţii publice din Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Bucureşti. Anchetatorii au intrat pe firul unei reţele de samsari, despre care se crede că ofereau 200 de euro mită unor funcţionari ai Registrului Auto Român (RAR), care ar fi emis cărţi pentru înmatricularea unor maşini aduse din strainătate.

Poliţiştii au ridicat documente de la sediile RAR din Capitală şi din Mureş, precum şi de la Serviciul Paşapoarte Mureş. „Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în cursul acestui an, un cetăţean din Mureş a pretins şi primit în mod repetat sume de bani de la diferite persoane în scopul facilitării omologării individuale şi emiterii cărţii de identitate a vehiculelor în regim de urgenţă, fără programare, pentru autovehicule rulate de proveninţă străină, aflate la prima înmatriculare în România”, se arată în comunicatul DGA.

În document se mai arată că cetăţeanul a fost sprijint şi de un agent de poliţie din cadrul Serviciului Paşapoarte Mureş, care a „eliberat unor persoane din anturajul său documente de identitate, în schimbul unor foloase materiale, fără programare, în regim de urgenţă şi fără a achitarea taxelor aferente eliberării în regim de urgenţă”.

 

 

×
Subiecte în articol: rar Registrului Auto Român