x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Angela Nicolae, fost procuror în Parchetul General, despre execuția din dosarul ”Telepatia”: Mustaţă spunea că nu poate să-l condamne pe Voiculescu pentru că este nevinovat

Angela Nicolae, fost procuror în Parchetul General, despre execuția din dosarul ”Telepatia”: Mustaţă spunea că nu poate să-l condamne pe Voiculescu pentru că este nevinovat

23 Ian 2019   •   23:15
Angela Nicolae, fost procuror în Parchetul General, despre execuția din dosarul ”Telepatia”: Mustaţă spunea că nu poate să-l condamne pe Voiculescu pentru că este nevinovat

Mihai Gâdea a prezentat, la ”Sinteza Zilei”, mărturia procurorului Angela Nicolae, fosta șefă a Directiei Relații Internaționale din cadrul Parchetului General, care într-un interviu pentru Lumea Justiției a vorbit și despre ”execuția” din dosarul ”Telepatia”. Angela Nicolae spune că Stan Mustață s-a destăinuit colegilor că nu poate da o condamnare pentru Dan Voiculescu, deoarece nu există probe pentru o asemenea soluție.

”Le spunea colegilor că nu poate să condamne, pentru că omul este nevinovat și nu sunt probe în sensul vinovăției. Am scris o scrisoare pe care am trimis-o către Lumea Justiției, adresată domnului profesor (n.r. - Dan Voiculescu), îi spuneam că nu vor reuși (n.r. - în căile de atac) atât timp cât în vârful instituțiilor de forță se vor afla persoanele care au făcut atât rău. Era vorba de DNA, SRI și ÎCCJ” a spus Angela Nicolae despre judecătorul Stan Mustață, cel care avea să fie scos din dosar și înlocuit de judecătoarea Camelia Bogdan.

Pe 8 august 2018, aproape de miezul nopții, presa afla vestea morții judecătorului Stan Mustață, la doar 3 luni distanță de o posibilă eliberare condiționată. Grav bolnav, familia susține că nu i s-au asigurat condițiile să fie tratat corespunzător și chiar anumite episoade suspecte i-ar fi grăbit sfârșitul.

La rândul său, Angela Nicolae a fost o victimă a aceluiași ”sistem”.

Procurorul Angela Nicolae, fostă adjunctă a Laurei Codruța Kovesi și fost procuror șef al Direcției Relații Internaționale din Parchetul General, o însoțește pe șefa DNA la Jakarta de unde trebuia să i-l aducă lui Traian Băsescu pe fostul director al FNI Nicolae Popa.

Angela Nicolae a rupt tăcerea și a dezvăluit, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Lumea Justitiei, care au fost de fapt motivele care au determinat distrugerea sa.

"Am fost executata! Executia mea a fost o executie la sange, ca sa folosesc o metafora, care a dus la pierderea a tot ce aveam mai de pret. Este vorba de sanatatea mea si a fiului meu, este vorba despre o cariera profesionala de 36 de ani, din care 18 ani am fost procuror-sef la Parchetul General, este vorba de distrugerea iremediabila a imaginii pe care am avut-o prin difuzarea acelor stenograme si imagini in catuse. In final, mi s-a luat si pensia, lucru care m-a pus in imposibilitatea sa imi asigur cele necesare traiului in arest, si pe aceasta cale, le multumesc fostilor colegi de serviciu care au facut cheta si au strans bani, iar prin intermediul unei persoane din familia mea mi-au trimis aceasta suma de bani, pentru ca acolo (n.red. - in inchisoare) aveam nevoie pentru telefon, sa iau legatura cu persoanele din afara, si in general, pentru produse alimentare si pentru igiena personala.

Am fost printre putinii magistrati in cazul carora perioada arestarii preventive aproape ca a coincis cu pedeapsa. Sunt multe persoane care au fost arestate preventiv si pe urma trei sferturi din pedeapsa au executat-o in arest la domiciliu.

Am avut ghinionul ca la aceste complete care judecau contestatiile la arestul preventiv sa fie completul prezidat fie de catre Ionut Matei, fie de catre Livia Stanciu, motiv pentru care solutia era cunoscuta dinainte. Se respingea de fiecare data", a spus Angela Nicolae.

×