x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Apropiatul Adrianei Săftoiu, reținut de DNA în dosarul Murfatlar

Apropiatul Adrianei Săftoiu, reținut de DNA în dosarul Murfatlar

de Cristian Anton    |    18 Oct 2016   •   10:33
Apropiatul Adrianei Săftoiu, reținut de DNA în dosarul Murfatlar
Sursa foto: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

UPDATE George Ivănescu, acţionar la compania de vinuri Murfatlar, şi alte nouă persoane au fost reţinute de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul în care se fac cercetări cu privire la evaziune fiscală, cu un prejudiciu de aproximativ 600 milioane lei.

Omul de afaceri George Ivănescu, unul dintre acţionarii firmei Murfatlar, a fost adus cu mandat la DNA, în dosarul în care au fost făcute 28 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Constanţa, Ilfov, Buzău şi Prahova la firme din industria viticolă şi la locuinţele mai multor persoane suspectate de fapte de corupţie şi evaziune fiscală, prin care ar fi fost produs statului un prejudiciu de 600 de milioane de lei.

„Jurnalul Naţional” arăta acum o lună de zile că cele mai importante firme din grupul Murfatlar au datorii de peste 1,3 miliarde de euro, din care 260 de milioane numai la bugetul de stat. ANAF a sesizat anul trecut DNA evaziunea de 160 de milioane depistată la Euroavipo SA şi Murfatlar România SA. Toate firmele din holdingul Murfatlar sunt în insolvenţă. Una din firmele grupului, Atelier de Viţă Nobilă SRL, a fost preluată de George Ivănescu de la Adriana Săftoiu, important lider PNL.

Relaţii speciale

Fraţii Ion Şerban şi Emanuel Corneliu Dobronăuţeanu, alături de George Ivănescu, sunt cei mai importanţi acţionari ai imperiului creat în jurul brandului Murfatlar. Aceştia coordonează o reţea alcătuită din zeci de firme, specializate în producţia şi comercializarea de băuturi alcoolice, sucuri, apă minerală, mezeluri, ţigări etc. Adriana Săftoiu este o apropiată a lui George Ivănescu de ani de zile, cei doi având o relaţie specială. Parteneriatul s-a perpetuat şi în afaceri, liderul PNL apărând şi în caracatiţa evazionistă de la Murfatlar.

 

×