x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Arhiepiscopia Catolică pierde la Strasbourg

Arhiepiscopia Catolică pierde la Strasbourg

de Dan Constantin    |    06 Iun 2019   •   11:01
Arhiepiscopia Catolică pierde la Strasbourg
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

În acțiunea de la CEDO, Arhiepiscopia Catolică a Bucureștiului reclamă faptul că după decizii definitive, inclusiv de demolare, nu s-a întâmplat nimic concret. Nici decizia Înaltei Curți pentru emiterea unei hotărâri de Guvern privind „declararea utilității publice pentru lucrări de interes național la imobilul teren și construcție Cathedral Plaza” nu a avut urmări. Plângerea menționează „eșecul statului de a asigura punerea în aplicare a trei decizii judecătorești definitive, pronunțate în proceduri separate în 3 noiembrie 2010, 27 iunie și 1 noiembrie 2012 și 23 ianuarie 2013 de către curțile de apel Suceava, Ploiești, București și, respectiv, Înalta Curte”.

Cauza a fost luată în dezbaterea Curții de la Strasbourg, reunită în ședința din 13 noiembrie 2018. Trecuseră opt ani de la depunerea plângerii împotriva Statului Român. Decizia a fost  defavorabilă Arhiepiscopiei Catolice a Bucureștiului, curtea respingând, în unanimitate, ca inadmisibilă cererea acesteia. Motivația deciziei, publicată în 6 decembrie 2018, arată că „litigiul nu este încă soluționat” și nu poate fi reținută plângerea față de inactivitatea statului.

„Curtea consideră că este important să se dea statului posibilitatea de a continua eforturile de a pune capăt situației generate de construcția clădirii”

Din Decizia CEDO la cauza Arhiepiscopia Catolică București contra României, introdusă la 12 ianuarie 2010

 

×
Subiecte în articol: cathedral plaza