x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Augustin Lazăr: Procurorii de caz vor aprecia când se va lua o măsură în dosarul Hexi Pharma

Augustin Lazăr: Procurorii de caz vor aprecia când se va lua o măsură în dosarul Hexi Pharma

16 Mai 2016   •   12:19
Augustin Lazăr: Procurorii de caz vor aprecia când se va lua o măsură în dosarul Hexi Pharma

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat luni că în dosarul Hexi Pharma se va lua o măsură atunci când va fi considerat momentul oportun de către procurorii de caz.

"Probele care au fost administrate de colegi se va aprecia tot de către ei, care va fi momentul oportun, din punct de vedere tactic, pentru a lua o anumită măsură sau alta în cauză", a afirmat Lazăr, la sediul CSM.

Întrebat dacă a primit informări de la SRI privind cazul Hexi Pharma, Lazăr a precizat că aceasta este o chestiune punctuală care va fi comunicată de colegii care se ocupă de dosar, dar la momentul "considerat necesar".

"Este important să avem o anchetă efectivă în cauză, o anchetă care să dea rezultatele pe care toţi le aşteptăm, pentru aceasta trebuie să avem încredere în colegii noştri procurori care coordonează o echipă mare de poliţişti care lucrează. După cum aţi văzut, a fost o acţiune de 150 de poliţişti în toată ţara, există resurse substanţiale care au fost alocate în aceste cauze şi trebuie să avem încredere că vor reuşi să clarifice cauza şi respectând şi principiul prezumţiei de nevinovăţie", a spus procurorul general.

Lazăr a adăugat că va fi dat un comunicat de presă foarte detaliat în acest sens. "Noi avem deja o sesizare, n-am putea spune în acest moment dacă a fost cam târzie sesizarea, dar observăm tempoul în care se realizează ancheta, adică într-un termen rezonabil noi vom realiza o anchetă efectivă şi vom putea clarifica aceste lucruri", a explicat Augustin Lazăr.

Compania Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Parchetului General pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale. AGERPRES

×