x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Avocatul Elenei Udrea, apel către șefa DNA: „Norma procedurală prevede un termen de 24 de ore în interiorul căruia procurorul poate contesta această hotărâre”

Avocatul Elenei Udrea, apel către șefa DNA: „Norma procedurală prevede un termen de 24 de ore în interiorul căruia procurorul poate contesta această hotărâre”

22 Dec 2018   •   09:17
Avocatul Elenei Udrea, apel către șefa DNA: „Norma procedurală prevede un termen de 24 de ore în interiorul căruia procurorul poate contesta această hotărâre”

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a făcut un apel la procurorul-șef interimar al DNA, Anca Jurma, „să analizeze această posibilitate de a formula contestația și să transmită cât mai curând o solicitare prin care să comunice că nu dorește să formuleze contestația”. 

„Tribunalul București, ca instanță de executare, a dispus retragerea cererii de extrădare formulată împotriva Elenei Udrea de către Ministerul Justiției și, într-adevăr, norma procedurală prevede un termen de 24 de ore în interiorul căruia procurorul poate contesta această hotărâre. Problema pe care o pun eu și apelul pe care doresc să-l fac în mod public către doamna Anca Jurma, procuror-șef al DNA, este să analizeze această posibilitate de a formula contestația și să transmită cât mai curând o solicitare prin care să comunice că nu dorește să formuleze contestația”. 

”Chiar dacă norma procedurală permite contestație în termen de 24 de ore, principiile și limitele aplicării legii prevăd că aceste proceduri urmăresc asigurarea exercitării eficiente”, a spus Veronel Rădulescu, printr-o intervenție telefonică la Antena 3

„Am discutat cu Elena Udrea. Nu putem spune că e vinovată până când o instanță nu se pronunță în mod definitiv. Așteptăm până la finalizarea procedurii”, a mai spus avocatul fostului ministru. 

 

Veronel Rădulescu a mai spus că ministrul Justiției, Tudorel Toader, ar trebui să comunice în regim de urgență autorităților din Costa Rica documentele pe care le primește. 

"Din punctul nostru de vedere, având în vedere faptul că Înalta Curte de Casație și Justiție a depus suspendarea hotărârii de condamnare a doamnei Elena Udrea, practic nu avem o hotărâre de condamnare și orice fel de contestație nu și-ar avea nici un suport. N-ar avea rolul de a tergiversa, a șicana eventual, procedura prin care Elena Udrea să fie pusă în libertate..

Fac apel la domnul ministru al Justitiei de a comunica în regim de urgență actele pe care le primește autorităților din Costa Rica. Suntem în era comunicării, docmentele pot fi trimise prin fax, e-mail, nu doar prin curier diplomatic, că aceasta ar însemna întârzieri destul de mari. Dacă domnul ministru va dispune posibilitatea de a comunica această cerere de renunțare la extrădare prin mijloace electronice, punerea lor în libertate (nr. a Elenei Udrea și Alina Bica) s-ar putea face chiar și mâine. Ați văzut, cei care erau aici au fost eliberați după câteva ore. În situatia noastră, ar putea ca cererea de punere în libertate să fie luată în discuție abia după sărbători", a declarat Veronel Rădulescu.

Tribunalul București a decis revocarea cererilor de extrădare pentru Elena Udrea și Alina Bica, având în vedere că executarea pedepselor a fost suspendată. 

Magistrații au decis să revoce cererile de extrădare, însă documentele nu au fost trimise încă la Ministerul Justiției deoarece, potrivit legii, trebuie să treacă 24 de ore de la pronunțare pentru a vedea dacă procurorii de la DNA fac sau nu contestație.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea