x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Avocatul Poporului solicită interzicerea exercitării profesiei de către profesorul de sport din Bistrița-Nădăud condamnat pentru purtare abuzivă

Avocatul Poporului solicită interzicerea exercitării profesiei de către profesorul de sport din Bistrița-Nădăud condamnat pentru purtare abuzivă

29 Noi 2019   •   13:15
Avocatul Poporului solicită interzicerea exercitării profesiei de către profesorul de sport din Bistrița-Nădăud condamnat pentru purtare abuzivă
Sursa foto: Victor Stroe

Avocatului Poporului va reprezenta interesele elevilor de la şcoala din comuna Şanţ, judeţul Bistriţa-Năsăud, în procesul în care profesorul de sport, condamnat deja pentru purtare abuzivă, va fi judecat într-o nouă speţă de acest tip, şi va cere aplicarea măsurii de siguranţă constând în interzicerea exercitării profesiei de către respectivul cadru didactic, potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, AGERPRES.

"Avocatul Poporului reprezintă interesele elevilor minori de la Şcoala 'Enea Grapini', din comuna Şanţ, Bistriţa-Năsăud, în procesul în care profesorul de sport este judecat pentru purtare abuzivă. În context, solicită aplicarea măsurii de siguranţă constând în interzicerea exercitării profesiei de către respectivul cadru didactic. Totodată, în urma sesizării din oficiu, în 25 martie 2019, şi a demersurilor efectuate, Avocatul Poporului, prin Recomandări, solicită, între altele, directorului şcolii efectuarea cercetării disciplinare, în cazul profesorului acuzat, cu respectarea termenelor şi a prevederilor legale în vigoare, iar Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud să monitorizeze situaţia de la şcoala 'Enea Grapini'", se arată în comunicat.

În luna martie, profesorul de educaţie fizică a fost condamnat de Judecătoria Năsăud la patru luni de închisoare pentru purtare abuzivă, pentru agresarea a doi elevi, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani de la data rămânerii definitive a hotărârii.

Hotărârea a rămas definitivă după ce, în data de 5 septembrie, Curtea de Apel Cluj a respins ca nefondat apelul înaintat de către profesor.

În luna iulie, pe rolul Judecătoriei Năsăud a fost înregistrat un nou dosar în care cadrul didactic este acuzat de purtare abuzivă de către alţi doi elevi, de data aceasta în proces constituindu-se ca parte civilă şi şcoala din comuna Şanţ.

Săptămâna trecută, joi şi vineri, dar şi săptămâna aceasta, luni şi marţi, părinţii şi elevii de la şcoala din comuna Şanţ au protestat în faţa unităţii de învăţământ faţă de intenţia cadrului didactic de a-şi relua activitatea.

Profesorul de sport nu a fost lăsat să intre în şcoală nici de către părinţi, nici de către director, i s-au cerut documente suplimentare de la medicina muncii, iar marţi, în urma unei discuţii purtate cu conducerea şcolii şi cu reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean, a decis să îşi ia, timp de două săptămâni, o învoire colegială.

Cel de-al doilea proces în care profesorul de sport este acuzat de purtare abuzivă va avea primul termen de judecată în data de 12 decembrie, la Judecătoria Năsăud.

AGERPRES

×