x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Bărbatul care a omorât șapte pacienți la spitalul Săpoca nu a avut discernământ în momentul comiterii faptei

Bărbatul care a omorât șapte pacienți la spitalul Săpoca nu a avut discernământ în momentul comiterii faptei

02 Apr 2020   •   13:46
Bărbatul care a omorât șapte pacienți la spitalul Săpoca nu a avut discernământ în momentul comiterii faptei
Sursa foto: Foto: http://hsapoca.ro/

Bărbatul internat la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca pentru etilism cronic, care în noaptea de 17 spre 18 august 2019 a omorât șapte pacienți, nu a avut discernământ în momentul comiterii faptei, pe fondul unor crize epileptice, a stabilit Comisia de expertică neuropsihiatrică, transmite Agerpres.

Astfel, potrivit deciziei, bărbatul, în vârstă de 38 de ani, va fi internat pe o perioadă nedeterminată la Secția Ojasca a Spitalului de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au stabilit că în noaptea de 17 spre 18 august 2019, bărbatul, internat voluntar în Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca din cauza unor afecțiuni medicale cauzate de consumul de alcool, a lovit cu un stativ metalic pentru perfuzii trei pacienți din același salon, care au decedat. Cu același obiect bărbatul a mai lovit alți 10 pacienți din saloanele învecinate. Patru dintre aceștia au decedat ulterior.

După comiterea faptei, bărbatul a încercat să părăsească spitalul, însă a fost prins de un echipaj de poliție aflat într-o altă misiune în acest loc.  

Procurorii vor continua ancheta și ar putea cere opinia altor specialiști de la Institutul „Mina Minovici”.

De asemenea, pe data de 20 august 2019, Parchetul de pe lângă Tribunalul Săpoca a decis extinderea urmăririi penale in rem sub aspectul infracțiunilor de neglijență în serviciu în legătură cu activitatea desfășurată de către funcționari în cadrul unității spitalicești.

×
Subiecte în articol: spitalul sapoca