x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Bărbatul cercetat pentru agresiune sexuală asupra unui copil de nouă ani, arestat preventiv

Bărbatul cercetat pentru agresiune sexuală asupra unui copil de nouă ani, arestat preventiv

22 Aug 2019   •   17:47
Bărbatul cercetat pentru agresiune sexuală asupra unui copil de nouă ani, arestat preventiv

Bărbatul cercetat de poliţişti pentru agresiune sexuală asupra unui copil de nouă ani pe care l-a luat, miercuri, dintr-un parc din centrul municipiului Focşani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

Potrivit procurorilor, bărbatul şi-a recunoscut fapta.

"La data de 21.08.2019, s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani procesul verbal de sesizare din oficiu al Poliţiei Municipiului Focşani cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de agresiune sexuală, constând în aceea că, la aceeaşi dată, în jurul orelor prânzului, un bărbat din judeţul Galaţi, în vârstă de 49 de ani, a întreţinut acte de natură sexuală asupra unui minor în vârstă de nouă ani, din municipiul Focşani. În urma cercetărilor efectuate s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi ulterior punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat, care a recunoscut comiterea faptei", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, procurorul Ionuţ Drâmbă.

Bărbatul fusese reţinut miercuri pentru 24 de ore iar joi a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Focşani, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Potrivit anchetatorilor, copilul a fost luat de gălăţean dintr-un parc din centrul Focşaniului, cu rugămintea de a-l ajuta să transporte nişte ţevi şi apoi condus pe un teren viran de lângă oraş, unde bărbatul a exercitat acte de natură sexuală asupra băiatului.

Copilul a fost găsit după o oră şi jumătate de căutari în apropierea zonei de unde fusese luat şi, deşi în primă fază nu au existat suspiciuni asupra dispariţiei acestuia, părinţii au observat un comportament nefiresc al acestuia şi pete pe pantalonii lui şi au anunţat poliţia.

Gălăţeanul a fost găsit în cursul serii de miercuri pe raza municipiului Focşani, în zona spitalului judeţean, unde îşi vizita o rudă şi a recunoscut imediat fapta.

Anchetatorii au stabilit că bărbatul este recidivist, având o condamnare cu închisoare de 15 ani pentru act sexual cu minor, pe care a ispăşit-o, fiind eliberat în 2017.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: agresiune sexuala pedofilie viol vrancea