x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Băsescu: Nu am nimic de negociat cu procurorii; ori îmi reconfirmă NUP-urile, ori trimit dosarele în instanţă

Băsescu: Nu am nimic de negociat cu procurorii; ori îmi reconfirmă NUP-urile, ori trimit dosarele în instanţă

27 Apr 2016   •   11:02
Băsescu: Nu am nimic de negociat cu procurorii; ori îmi reconfirmă NUP-urile, ori trimit dosarele în instanţă

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că nu are nimic de negociat cu procurorii în privinţa dosarelor deschise pe numele său şi le transmite acestora fie să reconfirme soluţiile de neîncepere a urmăririi penale date anterior, fie să trimită toate aceste cauze în judecată.


"Ori vă reconfirmaţi NUP-urile, ori trimiteţi dosarele în instanţă. Eu nu am nimic de negociat", a scris Traian Băsescu miercuri pe Facebook.

Fostul şef al statului precizează că, atunci când a fost ministru al Transporturilor şi primar general al Capitalei, nu a existat niciun dosar penal pentru modul de desfăşurare a licitaţiilor derulate sub mandatele sale.

"Am fost ministru al Transporturilor în cinci guverne, timp în care s-au reabilitat peste 2.000 km de drumuri naţionale şi peste 200 km de căi ferate. Nu a existat niciun dosar pentru modul de desfăşurare a licitaţiilor. Am fost primar general al Capitalei timp de patru ani şi jumătate, gestionând bugete de peste 1,2 miliarde dolari anual, cu lucrări mari, cum ar fi contorizarea pentru încălzire a scărilor de bloc, modernizarea a 750 puncte termice, modernizarea a 120 km linii de tramvai, construcţia liniei 41, asfaltarea a sute de km de străzi şi bulevarde. Nu a existat niciun dosar pentru modul de desfăşurare al licitaţiilor .Cu toate acestea, la PÎCCJ am o bibliotecă de dosare penale generate de reclamaţii ale oamenilor turnătorului Voiculescu, dosare care, după ce au primit NUP de la procurorii de caz, au fost redeschise în anul 2015 la cererea fostului procuror general Niţu", susţine fostul preşedinte.

Băsescu menţionează că nu contestă dreptul PÎCCJ de a redeschide dosarele înregistrate pe numele său, dar contestă faptul că "toate sunt ţinute deschise spre a fi utilizate politic".

"În opinia mea, procurorii au două soluţii, şi anume: ori constată temeinicia soluţiei iniţiale a PÎCCJ de neîncepere a urmăririi penale, sau mă audiază după care trimit dosarul în instanţă. Prin menţinerea acestor dosare fără a lua o decizie, procurorii nu fac decât să aştepte momentul potrivit pentru a le utiliza conform dispoziţiilor şefilor în interesul acestora sau în interes politic, ceea ce este inadmisibil. Reţineţi, eu nu am nimic de negociat!", mai afirmă fostul şef al statului.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: traian basescu basescu NUP