x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Bilant: Peste 130 de percheziţii domiciliare şi aproximativ 2,5 tone de droguri ridicate de poliţişti, în două săptămâni

Bilant: Peste 130 de percheziţii domiciliare şi aproximativ 2,5 tone de droguri ridicate de poliţişti, în două săptămâni

10 Iul 2016   •   12:15
Bilant: Peste 130 de percheziţii domiciliare şi aproximativ 2,5 tone de droguri ridicate de poliţişti, în două săptămâni

Poliţia Română a efectuat, pe parcursul a două săptămâni, 137 de percheziţii domiciliare în urma cărora a ridicat peste 2,5 tone de droguri, cântare folosite la cântărirea drogurilor, grindere, ţigări, alcool, arme, aparatură electronică şi aproape 2.000 de cupiuri de bancnote contrafăcute.

Potrivit unui comunicat al IGPR transmis duminică AGERPRES, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra a patru apartamente, a unui autoturism şi au fost ridicaţi 360.000 de lei, 6.000 de euro, 350 de dolari şi 279.000 de forinţi.

"În perioada 24 iunie - 7 iulie a.c., poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat 39 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale specializate în trafic de persoane, trafic şi consum ilicit de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani. În cadrul investigaţiilor, pentru probarea activităţii infracţionale a 176 de persoane bănuite, poliţiştii au efectuat 137 de percheziţii ce au vizat atât imobilele folosite de acestea, cât şi autovehicule pe care cei în cauză le utilizau în activitatea infracţională. În urma administrării probatoriului, 46 de persoane au fost reţinute sau arestate, iar faţă de 10 a fost luată măsura controlului judiciar", precizează sursa citată.

La acţiunile desfăşurate au participat 375 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române. Totodată, s-a cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au avut loc în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea DIICOT.

Sursa: AGERPRES

×