x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Bogdan Licu: Nu suntem de acord cu eliminarea pensiilor speciale ale magistraţilor

Bogdan Licu: Nu suntem de acord cu eliminarea pensiilor speciale ale magistraţilor

18 Dec 2019   •   10:28
Bogdan Licu: Nu suntem de acord cu eliminarea pensiilor speciale ale magistraţilor

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, şi-a exprimat speranţa, miercuri, că pensiile speciale ale magistraţilor nu vor fi eliminate.

"Eu sper că nu vor fi eliminate pensiile speciale pentru magistraţi. Singurul amendament pe care am să îl fac şi pe care l-am făcut tot timpul este acela că într-adevăr nu este normal ca valoarea, cuantumul pensiei aflate în plată să fie mai are decât salariul echivalent al celui care munceşte. Aici ar trebui eliminată această discrepanţă. În rest, eliminarea pensiilor speciale - noi nu suntem de acord cu aşa ceva", a declarat Bogdan Licu, la intrarea în CSM.

Întrebat despre protestul grefierilor, el a răspuns: "Sper să nu se blocheze activitatea parchetelor, sper să nu se blocheze activitatea instanţelor, sperăm că raţiunea va învinge până la urmă şi în urma unui dialog pe care sunt convins că îl vom avea şi aici la CSM, dialog care eu sper să fie constructiv pentru toate aspectele".

Miercuri, Sindicatul Naţional al Grefei Judiciare Dicasterial a anunţat că peste 6.000 de grefieri vor ieşi în faţa instanţelor şi parchetelor din ţară pentru a protesta în legătură cu abrogarea pensiilor de serviciu.

"Corpul personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea înţelege să declanşeze o primă acţiune de protest care va conduce până la blocarea totală a activităţii în instanţe şi parchete, dacă acest proiect de lege va ajunge la vot final în plen şi va conduce la abrogarea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate (grefieri)", precizează sindicatul.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat că în cursul zilei de vineri va avea o întâlnire cu grefierii. AGERPRES

×
Subiecte în articol: bogdan licu