x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Bogdan Olteanu, la DNA; Avocatul său: "Luptă să îşi dovedească nevinovăţia"

Bogdan Olteanu, la DNA; Avocatul său: "Luptă să îşi dovedească nevinovăţia"

15 Sep 2016   •   12:00
Bogdan Olteanu, la DNA; Avocatul său: "Luptă să îşi dovedească nevinovăţia"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu sunt audiaţi joi la Direcţia Naţională Anticorupţie.


Avocatul lui Bogdan Olteanu a precizat că fostul viceguvernator "luptă să îşi dovedească nevinovăţia".

''Şi noi, şi DNA dorim să obţinem un singur lucru: să aflăm adevărul. Vor fi întrebări puse şi de către acuzare, şi de către apărare astfel încât fiecare să-şi demonstreze teza probatorie'', a explicat Constantin Durgheu, avocatul lui Olteanu.

Întrebat dacă o variantă luată în calcul este acordul de recunoaştere a vinovăţiei, Durgheu a subliniat că Bogdan Olteanu luptă să îşi dovedească nevinovăţia.

Potrivit DNA, în perioada iulie - noiembrie 2008, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit, la data de 18 septembrie 2008, în această funcţie.

Procurorii susţin că suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăţi înregistrate în SUA şi apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remişi lui Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea, în sediul PNL.

Sursa: AGERPRES

×