x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Bumerangul DIPI LOVESTE DNA CU MONT BLANC-ul

Bumerangul DIPI LOVESTE DNA CU MONT BLANC-ul

de Dan Constantin    |    10 Sep 2016   •   19:52
Bumerangul DIPI LOVESTE DNA CU MONT BLANC-ul

Dosarul DIPI ia o intorsatură spectaculoasa după ce rechizitoriul procurorilor DNA a ajuns public.Ion Cristoiu, mereu cu lecturi recomandate, face un rechizitoriu al rechizitoriului, distribuind informatii mult mai tari decat cele din jurnalul Elenei Udrea. Unele erau disponibile pe surse dar Cristoiu le da consistenta și precizie. 

Desecretizarea cerută de DNA - REFUZATA DE SEFUL DIPI și DE MINISTRUL TOBĂ - a fost justificata prin decizii ale CSAT CARE AU REFUZAT DESECRETIZAREA documentelor cerute de DNA.

DIPI a reclamat la CSM abuzul cererilor de desecretizare, INSPECTIA JUDICIARA a intocmit un raport , procuroarea Mirica urmand sa fie audiata de CSM in 22 septembrie. 

Intre documentele ridicate de parchetul anticoruptie se află și listele unor informatori și lucratori sub acoperire amestecati cu persoane care au primit cadouri, ca obiecte de protocol la diferite sedinte de lucru sau aniversare ale DIPI. RECHIZITORIUL  probeaza risipa banilor cu achizitiia de stilouri Mont Blanc, 500 de euro/bucata, o piesa ajungand si pe mana sefei DNA  INVITATA la sindrofia respectiva. 

Alta risipă este achizitia unei coroane depusa de DIPI la inmormantarea unui politist de la Politia Rutiera, decedat ca urmare unei participari la misiune- politistul luat pe capota de afaceristul turc.

CSM se afla in situatia imposibila de a dizolva acuzatia principala pentru care conducerea DIPI a fost destituita iar ministrul de Interne obligat sa demisioneze.

Mirica va fi audiata de Sectia procurori a CSM. CE VERDICT VA DA  HAINEALA & COMP? 

×