x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Camelia Bogdan, scandal la CSM

Camelia Bogdan, scandal la CSM

de Maria Alifantis    |    25 Mar 2016   •   16:44
Camelia Bogdan, scandal la CSM

Camelia Bogdan nu a fost supusă unui linșaj mediatic la Antena 3, a stabilit Consiliului Superior al Magistraturii. Hotărârea Consiliului, prin care a fost respinsă cererea de apărare a reputației profesionale depusă de judecătoare, a fost luată cu majoritate de voturi.

Camelia Bogdan a fost audiată ieri în plenul CSM, după ce a depus o cerere de apărare a reputației profesionale în scandalul banilor primiți de la Ministerul Agriculturii. Judecătoarea de la Curtea de Apel susține că a fost supusă unui adevărat „linşaj mediatic” de către postul Antena 3 şi site-ul Lumea Justiţiei, prin punerea sub semnul întrebării a deciziilor luate în mai multe dosare, printre care și dosarul Telepatia. Magistratul le-a cerut mai multor membri ai CSM să se abţină de la analizarea cererii sale, motivând că aceştia s-ar afla în incompatibilitate şi nu ar putea fi obiectivi, însă plenul CSM a respins cererea Cameliei Bogdan. Au fost 13 voturi de respingere, patru de admitere și o abținere.

 

Vrea la Curtea Supremă

În timpul discuțiilor, judecătoarea a ameninţat că se va adresa Comisiei Europene. „Se urmăreşte împiedicarea mea de a ajunge judecător la instanţa supremă”, a acuzat Camelia Bogdan. În timp ce judeca dosarul Telepatia, judecătoarea a primit 10.000 lei de la Ministerul Agriculturii, care se declarase parte vătămată în dosar și a petrecut un sejur de două săptămâni la Poiana Brașov în cadrul unui program finanțat de același minister. La câteva zile după revenirea din sejur, judecătoarea Bogdan a dat o sentință definitivă în favoarea Ministerului Agriculturii, condamnându-l pe profesorul Dan Voiculescu la zece ani de închisoare cu executare.

×
Subiecte în articol: camelia bogdan