x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Când se lămuresc problemele financiare ale partidelor?

Când se lămuresc problemele financiare ale partidelor?

de Dan Constantin    |    07 Iun 2020   •   22:15
Când se lămuresc problemele financiare ale partidelor?

Pornirea unui control DNA în contabilitatea PSD este o informație difuzată pe surse. Desigur că DNA poate investiga cazurile de corupție și  apropierea campaniei electorale pentru alegerile încă neprogramate impune ca instituția să-și recupereze rolul de reglor al scenei politice. Până la confirmarea unei descinderi , cu „săltarea ” Vioricăi Dăncilă- „visul de aur al adversarilor din interiorul și interiorul partidului”, elementul cert este o ședință de judecată programată în această săptămână la Înalta Curte de Casație și Justiție. 

MIrcea Drăghici, fost trezorier al PSD a fost trimis în judecată pentru delapidare de procurorii DNA,  în 2019. Drăghici a demisionat din PSD în februarie 2020. Procesul a avut mai multe amânări fiind în faza de fond.

Pentru înțelegerea complicatului mecanism de finanțare al partidelor din România, Rovana Plumb a pierdut postul de Comisar European, colegi din PE având suspiciuni de integritate la plățile în compensare pentru împrumuturile date partidului în campania electorală. 

 Tot la ÎCCJ se află pe rol și un proces al Uniunii Salvați România. .

×