x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cătălin Rădulescu, verificat de poliţişti după ce a afirmat că deţine o armă de foc

Cătălin Rădulescu, verificat de poliţişti după ce a afirmat că deţine o armă de foc

14 Mar 2017   •   17:16
Cătălin Rădulescu, verificat de poliţişti după ce a afirmat că deţine o armă de foc

Poliţiştii din Argeş s-au sesizat din oficiu şi fac verificări cu privire la respectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce deputatul PSD Cătălin Rădulescu a afirmat într-un interviu că deţine o armă letală. 

"Referitor la declaraţiile apărute în spaţiul public privind utilizarea de către o persoană publică a unei arme letale, vă informăm că Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş s-a autosesizat şi desfăşoară activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor şi al muniţiilor, cu modificările şi completările ulterioare", se precizează într-un punct de vedere postat marţi pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. 

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat marţi că, după ce a acordat un interviu unui cotidian central, a primit 150 de ameninţări cu moartea şi a anunţat că îi va da în judecată pe cei care au procedat în acest mod pe Facebook. 


Citeşte şi: Percheziţii DNA la deputatul PSD Cătălin Rădulescu. Parlamentarul, vizat într-un dosar de corupţie


"După interviul de la Adevărul am primit 150 de ameninţări cu moartea. Opinia fiecărui om este opinia lui, eu nu m-am dus să-i înjur pe niciunul, nu i-am ameninţat cu moartea, am primit 150 de ameninţări cu moartea pe Facebook. Fapt pentru care dimineaţă mi-am contactat avocaţii, 150 de persoane care mi-au dat numele lor - in Codul penal este puşcărie de la 3 la 5 ani ameninţarea cu moartea, am făcut plângere penală, vor fi audiate aceste 150 de persoane", a declarat Rădulescu la Parlament. 

El a menţionat că este colecţionar de arme. 

"Eu sunt colecţionar, am nişte arme, dar n-am tras în viaţa mea. Arma pe care eu o am acasă am cumpărat-o, sunt şi colecţionar. (...) Am spus şi voi spune - dacă vreodată în ţara asta va mai veni comunismul, stalinismul, hitlerismul sau ceva, voi ieşi în stradă cu arma. La Revoluţie am ieşit în stradă tot aşa, împotriva unui sistem comunist, atunci am luptat pentru nişte idei pentru care lupt - drepturile şi libertăţile omului. Pe vremea comunismului n-ai fi putut lua un interviu în viaţa voastră. (...) Dacă se iese in stradă pentru o idee, cum s-a ieşit atunci cu ordonanţa, a fost ok. (...) Nu trebuia dată această ordonanţă şi toate modificările trebuie să le facem în Parlament, prin dezbateri. (...) S-a terminat acest subiect, în continuare oamenii stau într-un loc neautorizat, ocupă o piaţă şi întrebarea mea este: Dacă noi, ceilalţi oameni, vrem să ieşim în Piaţa Victoriei ce s-ar întâmpla?", a spus Cătălin Rădulescu. AGERPRES

×