x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cazul Sorinei Pintea a schimbat regulile: Medicul decide dacă suspecţii pot fi sau nu încătușați

Cazul Sorinei Pintea a schimbat regulile: Medicul decide dacă suspecţii pot fi sau nu încătușați

24 Apr 2020   •   15:53
Cazul Sorinei Pintea a schimbat regulile: Medicul decide dacă suspecţii pot fi sau nu încătușați

Cazul Sorinei Pintea a schimbat regulile în privinţa arestaţilor care au nevoie de medic. Noile prevederi dintr-un ordin al Ministerului de Interne care reglementează transferul arestaţilor preventiv sau al reţinuţilor au fost publicate în Monitorul Oficial.

Ministerul de Interne a modificat un ordin care reglementează organizarea centrelor de reţinere şi arestare preventivă. Potrivit modificării, medicii au obligaţia să comunice în scris poliţiştilor dacă un pacient arestat trebuie să fie deplasat pe targă sau în cărucior.

Marcel Vela a introdus prevederi şi în privinţa cătuşelor.

„Personalul medico-sanitar care asigură asistenţa medicală la nivelul centrului are obligaţia de a comunica, în scris, (...) cu privire la existenţa unor afecţiuni ale membrelor superioare din zona supusă încătuşării”, scrie în Monitorul Oficial.

Poliţiştii care escortează un arestat trebuie, de asemenea, să asculte recomandările medicilor indiferent de reţeaua de sănătate din care fac parte.

Noile prevederi au fost publicate vineri.

Modificarea vine după scandalul iscat când fostul ministru Sorina Pintea a fost dusă în cătuşe la clinica MAI, atunci când era arestată preventiv.

Mediafax

×
Subiecte în articol: sorina pintea Monitorul Oficial