x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ce a discutat Tudorel Toader cu membrii Comisiei de la Veneția

Ce a discutat Tudorel Toader cu membrii Comisiei de la Veneția

24 Apr 2019   •   14:39
Ce a discutat Tudorel Toader cu membrii Comisiei de la Veneția
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a avut o întrevedere miercuri, la sediul Ministerului Justiției, cu delegația Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), compusă din doamna Claire BAZY-MALAURIE, domnul Martin KUIJER, domnul Nicolae ESANU, domnul Kaarlo TUORI (membri ai Comisiei de la Veneția) și domnul Grigory DIKOV (Secretariatul Comisiei de la Veneția), anunță Ministerul Justiției.

Din partea Ministerului Justiției la întâlnire au participat următorii reprezentanți ai Direcției Elaborare Acte Normative: doamna Ileana PETRE, domnul Dragoș PANAITESCU și domnul Dragoș Enrico DEDIU.

Subiectele abordate în cadrul discuției au vizat aspecte privitoare la legile justiției, cu un accent pe cele cinci ordonanțe de urgență ale Guvernului inițiate de către Ministerul Justiției și adoptate în perioada septembrie 2018 – martie 2019 (OUG nr. 77/2018, OUG nr. 90/2018, OUG nr. 92/2018, OUG nr. 7/2019 și OUG nr. 12/2019).

În cursul întâlnirii, ministrul justiției a prezentat contextul legislativ și instituțional care a determinat procesul de modificare și completare a celor trei legi ale justiției (Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor , Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară și Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii), precum și considerentele care au justificat adoptarea unora dintre soluțiile legislative cuprinse în cele cinci ordonanțe de urgență ale Guvernului.

În continuarea întâlnirii, ministrul justiției a răspuns unor întrebări adresate de unii membri ai delegației Comisiei de la Veneția.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Tudorel Toader