x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ce se ascunde în spatele candidaturii lui Kovesi la șefia Parchetului European

Ce se ascunde în spatele candidaturii lui Kovesi la șefia Parchetului European

16 Mar 2019   •   16:58
Ce se ascunde în spatele candidaturii lui Kovesi la șefia Parchetului European

Prima rundă a negocierilor dintre Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene pentru șefia Parchetului European va avea loc peste numai câteva zile, mai exact pe 20 martie.

Din echipa de negocieri a Parlamentului vor face parte socialistul Claude Moraes, șeful Comisiei de Libertăți din Parlamentul European. 

În numele Consiliului Uniunii Europene vor negocia reprezentanții Finlandei, Croației și Portugaliei.

Europarlamentarul Dan Nica a explicat la Antena 3 ce înseamnă aceste negocieri : „Negocierile înseamnă că se întâlnesc la aceeași masă reprezentanții Parlamentului și al Consiliului și trebuie să cadă de comun acord care este soluția pe care o găsesc împreună. Din păcate, în Parlamentul Eurpean, asumarea explicită de către Germania candidaturii doamnei Kovesi și a PPE, lucru care l-au făcut și astăzi prin domnul Weber au indus ideea de politizare excesivă a acestei funcții și există un sentiment care este general împărtășit, și anume, că procurorul general european nu ar fi trebuit să fie o politizare excesivă, lucru care ar putea să conducă la foarte multe surprize, dar la Bruxelles există mai mult o senzație de dezgust pentru această politizare excesivă”.

Totodată, europarlamentarul a dezvăluit și care este adevărata miză a PPE: „Pentru cei de acasă, important este că miza este mai puțin pentru procurorul general european, ci candidat la președinție. Toată lumea este la curent că doamna Kovesi va candida la președinție în ambele variante: și dacă este, și dacă nu este. De fapt miza PPE și a celor care o susțin, a Germaniei, este aceea de a avea un candidat de pe funcția de procuror general european și are mai multe șanse să fie aleasă președinte a României”. Antena 3

×
Subiecte în articol: Laura Codruţa Kovesi