x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Chirurgul Mihai Lucan, acuzat de omor cu premeditare. Ce spun procurorii

Chirurgul Mihai Lucan, acuzat de omor cu premeditare. Ce spun procurorii

01 Ian 2018   •   08:57
Chirurgul Mihai Lucan, acuzat de omor cu premeditare. Ce spun procurorii

Medicul Mihai Lucan are în faţă o nouă acuzaţie, cea mai gravă de până acum: tentativă de omor cu premeditare. Procurorii DIICOT suspectează că, în timpul unui transplant, chirurgul ar fi tăiat intenţionat artera renală şi a pus în pericol de moarte un pacient, doar ca să se răzbune pe colegii din Institut care nu-i erau loiali. Pacientul a suferit o hemoragie, dar a fost salvat.

 

- Procurorii spun că aţi pus în pericol o operaţie.
- Domnule, lumea vorbeşte despre tot felul de lucruri.

Medicul este suspectat că în timpul unei operaţii ar fi tăiat intenţionat artera renala a unui pacient. În sala de operaţie, orice chirurg ţine în mâini o viaţă. Mihai Lucan, îl acuză chiar colegii lui, ar fi pus în pericol de moarte un pacient, în timpul unui transplant. Intenţionat. Aşa că procurorii au deschis dosar pentru tentativă de omor calificat cu PREMEDITARE.

În mod neobişnuit, în ziua aceea, Lucan a insistat să pregătească singur rinichiul ce urma să ajungă la bolnav. Apoi l-a predat colegilor care urmau să facă transplantul. "Inculpatul Lucan Mihai a manipulat de o așa manieră instrumentarul chirurgical practicând o incizie asupra sinusului arterei renale, într-o zonă care nu era vizibilă, după care l-a pus la dispoziția membrilor echipei de chirurgi, părăsind la scurt timp sediul Institutului de Urologie şi Tranplant Renal Cluj.", se arată în rechizitoriul procurorilor.

În mai puţin de un minut, pacientul a pierdut peste 300 de mililitri de sânge, iar hemoragia i-a pus în pericol viaţa.

Nu ar fi singurul caz, spun medicii Institutului de Urologie din Cluj, care s-au plâns până la Minister de "practicile" chirurgului Lucan. Institutul de stat rămăsese fără bani, fără pacienţi şi fără aparatura medicală pe care renumitul chirurg le transferase la clinica lui privată.

OBSERVATOR

×