x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cinci ani de închisoare cu executare pentru subofiţerul ISU Dâmboviţa care a cerut mită

Cinci ani de închisoare cu executare pentru subofiţerul ISU Dâmboviţa care a cerut mită

05 Mai 2020   •   12:13
Cinci ani de închisoare cu executare pentru subofiţerul ISU Dâmboviţa care a cerut mită

Subofiţerul ISU Dâmboviţa prins când cerea mită 5.000 de lei ca să nu amendeze o firmă a primit 5 ani de închisoare cu executare. Condamnarea este definitivă.

Potrivit unui comunicat transmis de Direcția Generală Anticorupție, magistrații Curții Militare de Apel București l-au condamnat definitiv pe Tița Dan, plt. adj. șef la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița, la 5 ani închisoare cu executare pentru luare de mită.

Pe lângă pedeapsa principală, fostului subofițer i s-a interzis exercitarea dreptului de a ocupa o funcție publică ori de a exercita orice activități care presupun controale, eliberarea de autorizații, etc.

De asemenea, lui Tița Dan i s-a aplicat pedeapsa complementară a degradării militare.

De asemenea, s-a dispus confiscarea de la acesta a sumei de 9.000 lei și s-a instituit sechestrul asigurător asupra bunurilor până la suma de 17.532,05 lei.

Subofițerul a fost trimis în judecată în toamna anului 2019, după ce în septembrie ofițerii Direcției Generale Anticorupție Dâmbovița l-au prins în flagrant, în timp ce cerea de la un denunțător 5.000 lei, din care a primit efectiv 1.000 de lei, pentru a nu lua măsurile legale în legătură cu nereguli constatate pe linie de P.S.I. la o societate comercială și pentru a nu sancționa contravențional societatea cu amendă în valoare de 50.000 lei.

Asupra subofițerului a fost găsită suma totală de 6.000 lei, între care și banii primiți cu titlu de mită. Ulterior, a mai fost identificat un denunțător, de la care subofițerul a cerut și a primit 5.000, respectiv 1.000 de lei, cu ocazia efectuării a trei controale la societatea comercială ce îi aparține.

Condamnarea este definitivă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: inchisoare mita subofiter isu dămboviţa