x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cine sunt cei cinci candidaţi la funcţia de procuror european din partea României

Cine sunt cei cinci candidaţi la funcţia de procuror european din partea României

15 Mar 2019   •   10:49
Cine sunt cei cinci candidaţi la funcţia de procuror european din partea României

Ministerul Justiţiei anunţă lista candidaţilor pentru funcţia de procuror european din partea României. 

Toți candidații au fost selecțați pentru susținerea interviului în fața comisiei de selecție prezidată de ministrul justiției. Interviul va avea loc în data de 22 martie 2019, începând cu ora 08.00,la sediul Ministerului Justiției din București, Str. Apolodor nr. 17, sector 5. Candidații se vor prezenta la interviu în ordine alfabetică.

În total, cinci procurori și-au depus candidatura pentru funcția de procuror european din partea României, aceștia urmând să susțină un interviu cu ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Cei cinci sunt: Cătălin Laurențiu Borcoman, Marius Bulancea, Laura Ecedi Stoisavlevici, Elena Hach și Daniel Horodniceanu.

Marius Bulancea este fostul consilier al lui Kovesi, Daniel Horodniceanu este fostul șef al DIICOT, Cătălin Borcoman este șeful DIICOT Brașov, Elena Hach este procuror la Parchetul Curţii de Apel Braşov, iar Laura Ecedi este procuror la serviciul judiciar al DIICOT.

Biroul Parchetului Public European ar urma să îşi înceapă activitatea până la sfârşitul anului 2020.

Concursul pentru ocuparea funcției de șef al Parchetului European este în plină desfășurare, iar Laura Codruța Kovesi este favorita Parlamentului European, care urmează să negocieze cu Consiliul UE. Antena 3

×
Subiecte în articol: candidati procuror european romania