x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Comisia Europeană, cu ochii larg deschisi asupra Romaniei!

Comisia Europeană, cu ochii larg deschisi asupra Romaniei!

26 Ian 2018   •   12:03
Comisia Europeană, cu ochii larg deschisi asupra Romaniei!

Comisia Europeană urmăreşte îndeaproape situaţia din România, unde cetăţenii protestează împotriva recentei reforme judiciare şi a corupţiei, a declarat vineri la Sofia comisarul european pentru justiţie, Vera Jourova, înainte de o reuniune informală a miniştrilor justiţiei şi de interne din Uniunea Europeană, transmite BTA.

 

Potrivit comisarului european, executivul UE doreşte reforme care să asigure justiţiei o mai mare independenţă, o funcţionare mai bună şi o mai mare încredere din partea opiniei publice.

Evoluţiile din România pot genera preocupare că lucrurile nu se îndreaptă în direcţia potrivită, a spus Vera Jourova, adăugând că executivul european recomandă dialog.

Comisarul european a mai declarat că în opinia Comisiei Europene sistemul judiciar al Bulgariei ar trebui să combată mai eficient corupţia şi crima organizată. Ea a menţionat că ideea ca statele membre ale UE să demonstreze că au o justiţie independentă pentru a putea beneficia de finanţări din bugetul UE după 2020 va continua să fie discutată în timpul preşedinţiei semestriale austriece a Uniunii, în a doua jumătate a acestui an. AGERPRES

×