x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie CSM a înregistrat solicitarea de încetare a delegării Oanei Schmidt-Hăineală în funcţia de adjunct al DIICOT

CSM a înregistrat solicitarea de încetare a delegării Oanei Schmidt-Hăineală în funcţia de adjunct al DIICOT

02 Oct 2019   •   14:52
CSM a înregistrat solicitarea de încetare a delegării Oanei Schmidt-Hăineală în funcţia de adjunct al DIICOT

Solicitarea de încetare a delegării Oanei Schmidt-Hăineală în funcţia de procuror-şef adjunct al DIICOT a fost înregistrată la Consiliul Superior al Magistraturii, a precizat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CSM, Daniela Stăncioi.

Surse judiciare au declarat că cererea a fost înaintată de Felix Bănilă, înainte să îşi prezinte demisia din funcţia de procuror-şef al DIICOT.

La DIICOT sunt doi procurori-şefi adjuncţi - Giorgiana Hosu şi Oana Schmidt-Hăineală, însă Hăineală nu este numită în funcţie, ci delegată.

Procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, a anunţat, miercuri, că a decis să-şi depună demisia de onoare, după ce preşedintele Iohannis i-a reproşat modul în care DIICOT desfăşoară ancheta în cazul crimelor de la Caracal.

Giorgiana Hosu, procuror-şef adjunct al DIICOT, va asigura interimatul la şefia instituţiei, după ce va fi publicat decretul de eliberare din funcţie a lui Felix Bănilă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: CSM diicot oana schmidt haineala