x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie CSM: Activitatea managerială a conducerii DNA a fost una eficientă

CSM: Activitatea managerială a conducerii DNA a fost una eficientă

16 Mar 2018   •   14:03
CSM: Activitatea managerială a conducerii DNA a fost una eficientă

Ministrul Justiţiei a invocat, în cererea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, lipsa unor veritabile aptitudini manageriale, invocând un raport al Inspecţiei Judiciare, însă concluzia Secţiei pentru procurori, după analizarea aceluiaşi raport, a fost că activitatea managerială a conducerii DNA a fost una eficientă, potrivit motivării avizului negativ dat în cazul şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

 

"Secţia pentru procurori constată că în argumentarea motivului se face referire la raportul Direcţiei de inspecţie judiciară pentru procurori (...). Se observă astfel că aspectele reţinute a fi deficienţe prin Hotărârea nr. 636/31.10.2017 a Secţiei nu vizează comportamentul autoritar sau discreţionar al procurorului şef DNA, ci împrejurări diferite de cele invocate de către ministrul Justiţiei în raportul înaintat Secţiei de procurori şi în prezentarea orală a domniei sale în şedinţa aceleiaşi secţii", se arată în motivare.

Conform sursei, concluzia centrală a Secţiei pentru procurori, formulată după analizarea întregii documentaţii aferente raportului Inspecţiei Judiciare, a fost că activitatea managerială a conducerii DNA a fost una eficientă.

Referitor la acuzaţia de obstrucţionare de către procurorul şef al DNA a activităţii inspectorilor judiciari, cu ocazia controlului efectuat în instituţie, Secţia pentru procurori a CSM a avut în vedere rezoluţia de clasare în care se arată că fapta respectivă poate fi săvârşită "doar cu forma de vinovăţie a intenţiei", care nu rezultă din probele administrate.

În ceea ce priveşte acuzaţia de implicare a Laurei Codruţa Kovesi în anchetele altor procurori, Secţia pentru procurori arată că Inspecţia Judiciară a respins deja o sesizare în acest sens. "În acest cadru legal, Secţia pentru procurori nu are competenţa de a reanaliza soluţia Inspecţiei Judiciare. (...) Pe cale de consecinţă, Secţia pentru procurori nu poate reţine nici acest motiv de revocare", se precizează în motivare. AGERPRES

×