x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie CSM admite cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de judecătoarea Alina Ghica

CSM admite cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de judecătoarea Alina Ghica

11 Ian 2019   •   14:33
CSM admite cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de judecătoarea Alina Ghica

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de judecătoarea Alina Ghica.

"Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât admiterea cererii de apărare a reputaţiei profesionale a judecătorului Alina Nicoleta Ghica, vicepreşedinte al Curţii de Apel Bucureşti", potrivit deciziei Secţiei.

Alina Ghica, care a fost preşedinte al CSM, a cerut Inspecţiei Judiciare apărarea independenţei profesionale, după ce în mass-media au apărut o serie de articole în care s-ar fi speculat că decizia de admitere dată de aceasta în cazul contestaţiei formulate de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, privind modul de tragere la sorţi a completurilor de cinci judecători de la Instanţa supremă ar fi fost pronunţată în scopul favorizării uneia dintre părţi, respectiv a reclamantului.

Pe 23 noiembrie anul trecut, Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv anularea hotărârii Colegiului de conducere al Instanţei supreme din 8 noiembrie, în baza căreia au fost trase la sorţi noile completuri de cinci judecători, fiind suspendată şi executarea acestei hotărâri.

CAB a admis o acţiune în instanţă depusă de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în care acesta a contestat modul de tragere la sorţi a completurilor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: CSM Alina Ghica