x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie CSM organizează concurs pentru un nou şef al Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor

CSM organizează concurs pentru un nou şef al Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor

15 Mai 2019   •   19:35
CSM organizează concurs pentru un nou şef al Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a lansat, miercuri, concursul pentru funcţia de procuror şef al Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţiei (SIIJ), post care rămâne vacant după ce Gheorghe Stan a fost numit judecător la Curtea Constituţională.

La concursul care se va derula în perioada 15 mai - 18 iunie pot candida procurorii care îndeplinesc următoarele condiţii: să nu fie sancţionaţi disciplinar în ultimii 3 ani, să aibă cel puţin gradul de parchet de pe lângă curtea de apel, o vechime în funcţia de procuror de cel puţin 18 ani, o bună pregătire profesională şi o conduită morală ireproşabilă.

Cererile de înscriere se pot depune până pe 28 mai şi vor fi însoţite de un CV, o declaraţie că procurorii înscrişi la concurs nu sunt şi nu au fost lucrători operativi, inclusiv acoperiţi, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informaţii, precum şi un proiect de management.

Potrivit unui anunţ al CSM, pe 30 mai va fi afişată lista candidaţilor care îndeplinesc condiţiile de participare la concurs, iar în perioada 14-18 iunie sunt programate interviurile.

AGERPRES

×